Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Μνημόνιο για ασφαλέστερη χρήση κινητών

”Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους”, υπέγραψε σήμερα η Cosmote μαζί με 15 ακόμη ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και παρόχους περιεχομένου.

Cosmote: Μνημόνιο για ασφαλέστερη χρήση κινητών
Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και εφήβους”, υπέγραψε σήμερα η Cosmote μαζί με 15 ακόμη ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και παρόχους περιεχομένου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μνημόνιο υπογράφτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (Safer Internet Day), παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κ. Βίβιαν Ρέντινγκ.

Αναφέρεται ότι το Μνημόνιο, προϊόν σειράς συναντήσεων και συζητήσεων που συντόνισε το GSM Europe (Global System for Mobile Communications/ Association of Europe) υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνει προτάσεις που αποσκοπούν στην ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από ανήλικους χρήστες και πραγματεύεται θέματα όπως οι μηχανισμοί ελέγχου πρόσβασης, η κατηγοριοποίηση του περιεχομένου, η αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, καθώς και η εκπαίδευση και ενημέρωση γονέων και παιδιών.

Απαραίτητη, όπως διαπιστώθηκε, είναι και η ενεργός και υπεύθυνη συμμετοχή των χρηστών, των γονέων, των αρμόδιων φορέων της πολιτείας και όλων των εμπλεκομένων, ενώ η ενημέρωση και η εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσουν πρωταρχική μέριμνα όλων.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ο σημαντικότατος ρόλος των παρόχων περιεχομένου για τη δημιουργία και παροχή υπηρεσιών που σέβονται τα συστήματα αξιών κάθε κοινωνίας.

Το Μνημόνιο αποσκοπεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη εθνικών πλαισίων δράσης, ενισχύοντας, σε πολλές περιπτώσεις, ήδη υπάρχουσες εθνικές πρωτοβουλίες αυτορύθμισης, όπως, στην Ελλάδα, ο ”Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών” που το 2006 υπογράφτηκε οικειοθελώς από την Cosmote και τις άλλες ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος, όπως δήλωσε και η εκπρόσωπος της Cosmote, κ. Ειρήνη Νικολαϊδη, Νομική Σύμβουλος του Ομίλου, ”Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού από παιδιά και εφήβους, που βασίζεται στην αρχή της αυτορύθμισης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ασφαλέστερη Κοινωνία της Πληροφορίας, ένα στόχο που θα υποστηρίξουμε, με αίσθημα ευθύνης, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v