Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημήτρης Βίτσας: «Η με το ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια»

O γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, χαιρετίζοντας στην αποψινή συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη...

  • Real.gr
Δημήτρης Βίτσας: «Η με το ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια»
«Η με το ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια, ή με το Σαμαρά ή με την κυβέρνηση της αριστεράς, ή με την υποταγή, ή με την ανατροπή, ή με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, χαιρετίζοντας στην αποψινή συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

«Έχω ένα κακό νέο. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεν έχουν σκοπό να φύγουν από μόνοι τους» τόνισε ο κ. Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι «τρέχουν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες, ψηφίζουν πολυνόμους, ψηφίζουν μεσοπρόθεσμα» και «εφαρμόζουν κατά γράμμα το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με την κ. Μέρκελ και την ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ».

«Έχω όμως και ένα καλό νέο. Στις 18 και στις 25 Μάη έχουν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη αυτής της χώρας, τον πραγματικό ιδιοκτήτη, τον ελληνικό λαό. Και η απόφαση έχει παρθεί. Στις 18 και στις 25 Μάη ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν».

Ο κ. Βίτσας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι "κοιτάζουν τα κοινωνικά συντρίμμια" και τα ονομάζουν «θυσίες του ελληνικού λαού και ξεμπερδεύουν». «Μας λένε η χώρα πάει καλά, το ‘πε και ο Σόιμπλε και η Μέρκελ, η χώρα μπαίνει στο χώρο της ανάπτυξης μας λένε, δε τη βλέπετε αλλά έρχεται, καθυστερεί λίγο από την κίνηση αλλά έρχεται» είπε ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος σε διλήμματα που έχουν τεθεί αυτή την περίοδο και πρόσθεσε : «Μα αν όλα πάνε καλά γιατί φοβάστε και γιατί απειλείτε;».
«Το νέο μνημόνιο που κρύβουν στα συρτάρια τους τζάμπα το έφτιαξαν. Έρχεται μια νέα μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και η νέα Ελλάδα δε θα έχει καμία σχέση με ότι ζούμε, με την παλιά Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Θα είναι η κοινωνία της προστασίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ανάπτυξης με προσανατολισμό στις κοινωνικές ανάγκες. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός θα ξηλώσουμε τα μνημόνια» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v