«Ίδιες σε βασικές γραμμές οι πολιτικές προ και μετά μνημονίου»

Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

  • Real.gr
«Ίδιες σε βασικές γραμμές οι πολιτικές προ και μετά μνημονίου»
Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, διαφωνώντας μεταξύ άλλων στο δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και επί του προκειμένου με το αν το μεσοπρόθεσμο είναι μνημονιακό ή αντιμνημονιακό.

«Αν θέλετε, να παραδεχθούμε ότι είναι μέτρα που πατάνε στην προοπτική μίας ορισμένη ανάκαμψης», είπε, «θέλετε να πούμε ότι δεν πατάει στο μνημόνιο; Δεν έχουμε πρόβλημα γιατί οι πολιτικές προ και μετά μνημονίου είναι στις βασικές γραμμές ίδιες», συνέχιζε, εντοπίζοντας τη διαφορά επί μνημονίου ότι πέρασαν μέτρα σε ένα βράδυ, βρίσκοντας ανέτοιμο το κίνημα, που υπό άλλες συνθήκες θα κινητοποιείτο.

«Το θέμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν είναι ουσιαστική διαφορά. Δεν θα αλλάξει η πολιτική των μνημονίων, μπορεί να χαλαρώσουν κάποιοι δείκτες», είπε.

Σημειώνοντας ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «αποκρουστική μορφή», υποστήριξε ότι πολλά από όσα λέγονται αυτές τις μέρες, δεν θα λέγονταν αν δεν είχαμε μπροστά μας εκλογές.

«Είστε θανάσιμοι αντίπαλοι όσον αφορά στη διεκδίκηση της κυβέρνησης. Πόσο θανάσιμοι αντίπαλοι είστε όσον αφορά στην Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και ως στρατιωτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ;», ρώτησε παραλληλίζοντας τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας με εκείνες μεταξύ Σουλτς και Γιούνκερ ή Ομπάμα και Μέρκελ.

«Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι τρομοκράτης και θα έρθει να σοβιετικοποιήσει το κράτος. Έλεος», είπε, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λέει ότι είναι κόμμα της Αριστεράς και να θέτει το δίλημμα «ή με την μερκελική Ευρώπη ή με την Ελλάδα», την ώρα που η ΕΔΑ υπήρξε το μόνο κόμμα που αρνήθηκε την ένταξη στην ΕΕ.

Υποστήριξε μάλιστα πως λένε ότι «όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ και θα έρθει τώρα ο κ. Τσίπρας να της τα σηκώσει τα φουστάνια και να τους βγάλει έξω», σημειώνοντας ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

«Αντίπαλος του λαού δεν είναι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η αστική τάξη, το ΝΑΤΟ κ.ο.κ.», είπε, σημειώνοντας ότι από εκεί προκύπτει η στάση των πολιτών απέναντι στα κόμματα.

«Η προσωποποίηση βολεύει», είπε, αφού αλλάζει κάθε φορά ο αρχηγός και νομίζει ο κόσμος ότι κάτι θα αλλάξει…




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v