Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγεφύρωτο το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ

Πλατφόρμα για προοδευτική συνεργασία έθεσε ο Γ. Παπανδρέου. Οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη. Στην αντιπαράθεση και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010.

  • Real.gr
Αγεφύρωτο το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ
Αγεφύρωτο εμφανίζεται πλέον το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραπέμπουν για αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους, ενώ το κύριο ερώτημα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει στην κυβερνητική συνοχή η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες με τον Φώτη Κουβέλη στη παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, παρουσίασε ουσιαστικά πλατφόρμα για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, έθεσε πρωτίστως στην ομιλία του το θέμα της προοδευτικής συνεργασίας, αποστέλλοντας το μήνυμα προς την ηγεσία της συγκυβέρνησης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρακολούθημα κανενός, ενώ απέφυγε με έμφαση να χρησιμοποιήσει έστω μια φορά τη λέξη «Ελιά».

Παπανδρέου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα κανενός»

Πληροφορίες του real.gr, άλλωστε, επιμένουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως δήλωση προεκλογικά υπέρ της Ελιάς, επιμένοντας να μιλάει μόνο για το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη πνέει μένεα κατά του πρώην πρωθυπουργού, καθώς θεωρεί ότι η εμφάνισή του στο πλάι του Φώτη Κουβέλη απέστειλε έμμεσο μήνυμα στήριξης της ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες της Αγίου Κωνσταντίνου να εκλέξει ευρωβουλευτή και να δυσκολέψει έτσι την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απάντηση Βενιζέλου: «Τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;»

Με την παρέμβασή του επίσης ο πρώην πρωθυπουργός συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού που αναμένεται να λάβει η Ελιά, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ότι επιδιώκει να κατεβούν οι τόνοι, είναι όμως σαφές ότι οι δηλώσεις που γίνονται από στελέχη όπως ο Λ. Γρηγοράκος και Μ. Κασσής , αν δεν είναι προσυνεννοημένες , εκφράζουν απολύτως την ηγεσία του κόμματος. Η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου χθες δείχνει τη σφοδρότητα της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει από το βράδυ της 25ης Μαΐου με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010 μπήκε επίσης στο πεδίο της αντιπαράθεσης του πρώην και του νυν προέδρου του κόμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον εκβιάζει με τα οικονομικά και αποστέλλει το μήνυμα ότι δεν εκβιάζεται και θα πράξει αυτό που έχει προγραμματίσει.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί προεκλογικά να διαρρεύσει το εισαγγελικό πόρισμα για τη διαχείριση των οικονομικών την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου, προειδοποιώντας όμως ότι «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και ότι στο μέλλον θα δημοσιοποιηθούν τα πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v