«Καταψηφίζουμε όσους έφεραν την τρόικα»

Στο Δουβλίνο περιοδεύει ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας.

  • Real.gr
«Καταψηφίζουμε όσους έφεραν την τρόικα»
Λίγα 24ωρα μετά την σύνοδο του ΕΛΚ στο Δουβλίνο όπου αποφασίστηκε να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ο Ζ .Κ. Γιούνκερ , επισκέπτεται την Ιρλανδική πρωτεύουσα ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον της τρόικας αλλά και του πρώην επικεφαλής του Eurogroup. «Είναι μια υποψηφιότητα που προσωποποιεί τη λιτότητα, είναι η επιλογή της Α. Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά»

Ο Α. Τσίπρας επισκέπτεται μία χώρα που έζησε την τρόικα και την οικονομική λιτότητα και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον όσων στήριξαν τις συγκεκριμένες πολιτικές.

«Σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων. Σε όλες αυτές τις χώρες, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις, που εφήρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους, την ψεύτικη εικόνα ότι η τρόικα πέτυχε»

Ο υποψήφιος της Ευρωπαικής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν έθεσε και το δίλημμα των ευρωεκλογών. «Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Αν θα τους γυρίσουμε πίσω.»


Real.gr ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

Μάλιστα κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα κόμματα εκείνα που έφεραν την τρόικα, ψήφισαν τα μνημόνια και στήριξαν τις πολιτικές λιτότητας «Την ψεύτικη εικόνα ότι το μνημόνιο της λιτότητας, τα μνημόνια της λιτότητας ήταν η λύση. Οι λαοί, όμως, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία».

Ο Α. Τσίπρας ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει το Δίκτυο transform ! europe και το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου με τίτλο: «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη».

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και προς την Α. Μέρκελ «Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η υπογραφή της απερχόμενης συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου» και αναφέρθηκε στους τρεις πόλους μεταξύ των οποίων θα επιλέξουν οι πολίτες:

1. Τον πόλο του νεοφιλελευθερισμού, των Γιούνκερ, Σουλτς και Μέρκελ,

2. Τον πόλο της άκρας και λαϊκιστικής δεξιάς και του νεοναζισμού (στο σημείο αυτό τόνισε ότι Ευρώπη - και ειδικότερα η Γερμανία - έχει ιστορική και πολιτική ευθύνη για τη Δημοκρατία στην Ουκρανία, καθώς ανέχεται τη συμμετοχή του «Δεξιού Τομέα» στην εξουσία και

3. Την ευρωπαϊκή Αριστερά που αποτελεί το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο δέος και η μόνη εναλλακτική κυβερνητική λύση στο νεοφιλελευθερισμό. «Εμείς είμαστε το αναγκαίο πολιτικό αντίβαρο, στη σκοτεινή Ευρώπη από την άνοδο της ακροδεξιάς και την αναζωπύρωση του φασισμού, πάνω στα συντρίμμια της λιτότητας, της ύφεσης και της φτώχειας» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v