Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΙΚΕΑ επιπλώνει το Σπίτι των Αστέγων

Η ΙΚΕΑ επιπλώνει το Σπίτι των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και διαθέτει για το σκοπό αυτό το 20% του τζίρου της, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006.

Η ΙΚΕΑ επιπλώνει το Σπίτι των Αστέγων
H IKEA πρόκειται να στηρίξει με είδη οικιακού εξοπλισμού αξίας τουλάχιστον 170.000 ευρώ τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), στο πλαίσιο ενεργειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Έτσι, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006, στο κατάστημα της ΙΚΕΑ στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή. Το 20% του τζίρου του καταστήματος από τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα αυτή θα διατεθεί για να καλύψει τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Γνωστοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μοντέλα και αθλητές θα ενισχύσουν με την παρουσία τους το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου την πρωτοβουλία της ΙΚΕΑ. Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κ. Θεόδωρος Μπεχράκης και ο νέος δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανταποκρίθηκαν πρώτοι στο κάλεσμα για την ενίσχυση του Ιδρύματος Αστέγων και θα στηρίξουν την ενέργεια αυτή.

Στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) οι οποίες θα κατασκευαστούν, θα φιλοξενούνται και θα σιτίζονται καθημερινά, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, περισσότεροι από 150 άποροι και άστεγοι συνάνθρωποί μας, ηλικίας 18-65 ετών.

Ο πολυχώρος υψηλών προδιαγραφών στον οποίο θα στεγαστεί το Ίδρυμα θα διαθέτει όχι μόνο υπνοδωμάτια αλλά και χώρους εστίασης και αναψυχής, τραπεζαρίες, πλυντήρια και χώρους ατομικής υγιεινής. Στο ίδρυμα θα προσφέρονται επίσης υπηρεσίες για τη συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη του φιλοξενούμενου και την κοινωνική του επανένταξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v