«Ρίχτερ χτυπούν» το πολιτικό σύστημα

Τη συμπόρευσή του με ΠΑΣΟΚ και «58»ανακοινώνει σήμερα ο Α. Λοβέρδος. Μένει στη ΔΗΜΑΡ ο Ψαριανός. Τι συζήτησαν Βενιζέλος-Σουλτς. Αύριο το νέο κόμμα Πολύδωρα-Ζώη

  • Real.gr
«Ρίχτερ χτυπούν» το πολιτικό σύστημα

Έντονη προσεισμική δραστηριότητα παρατηρείται στο κομματικό σύστημα, προάγγελος των μεγάλων σεισμών που αναμένονται μετά τις ευρωεκλογές. Επίκεντρο των προσεισμικών δραστηριοτήτων ο χώρος μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ , χωρίς ωστόσο να μένει ανέγγιχτος κανένας χώρος του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα το μεσημέρι ο Ανδρέας Λοβέδρος και τα θεσμικά όργανα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα αποφασίζουν και ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ και την «Κίνηση των 58», παρά τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς που είχαν εκσφενδονίσει το τελευταίο διάστημα εναντίον τους .

Η απόπειρα συμπαράταξης με τον Φώτη Κουβέλη έπεσε στο κενό, καθώς χθες σε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα εξέφρασε πλήρη διαφωνία με την ύπαρξη του ονόματος αριστερά στον τίτλο της συμπαράταξης, ενώ η ΔΗΜΑΡ διέψευσε ότι οδηγείται σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την ίδια στιγμή στο Στρασβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο Μάρτιν Σουλτς και ο Γ. Σβόμποντα αποφάσισαν την κοινή κάθοδο των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα υπό τη σκέπη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ενδιαφέρον έχει εάν στην Ρώμη που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΕΣΚ συμμετάσχει τελικά ή όχι το νέο σχήμα της ΔΗΜΑΡ, όπως έχει δεσμευτεί ο Μ. Σουλτς στον Φ. Κουβέλη, αλλά αντιδρά ο Ευ. Βενιζέλος. Στη συνάντηση του Στρασβούργου αποφασίστηκε και η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστεί και ο Μ. Σουλτς.

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν ότι επίκειται διαγραφή του πρώην εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η κουλτούρα του χώρου δεν διαθέτει διοικητικά μέτρα. Υπογράμμιζαν όμως την πολιτική αποδοκιμασία του προέδρου του κόμματος στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου.

Με Γρ. Ψαριανό

Ο Φ. Κουβέλης είχε χθες συνάντηση στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος με τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος επέμενε στις απόψεις του πλην όμως δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο Βύρων Πολύδωρας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνέντευξη Τύπου του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη για την ίδρυση νέου κόμματος στο οποίο όπως τόνισε ο Χρήστος Ζώης στον realfm και στο Νίκο Χατζηνικολάου επικεφαλής θα είναι ο Βύρων Πολύδωρας. Το κόμμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κατέλθει αυτόνομα στις ευρωεκλογές και σε τυχόν εθνικές εκλογές, καθώς και σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα εντείνονται οι συζητήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και με περισσότερες πιθανότητες με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Στέλιο Παπαθεμελή , καθώς και με ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους από τη ΝΔ.

Παραίτηση Χρυσόγελου από τους Οικολόγους

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από τη λίστα των Οικολόγων Πράσινων ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος , προαναγγέλλοντας και άλλες παραιτήσεις και επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του real.gr για τριχοτόμηση των Οικολόγων Πράσινων. Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της λίστας των ευρωεκλογών έχει οριστεί ο Βαγγέλης Πισσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v