Στη Ρώμη για το συνέδριο του ΕΣΚ ο Κουβέλης

Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην «πολιτική οικογένεια» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

  • Real.gr
Στη Ρώμη για το συνέδριο του ΕΣΚ ο Κουβέλης
Την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στην «πολιτική οικογένεια» των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε χθες,

κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε δημοσιογράφους προς τιμήν του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Χρήστου Μαχαίρα, ο Φώτης Κουβέλης.

Χαρακτήρισε μάλιστα «άλλης τάξης ζήτημα» την ένταξη του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, παραπέμποντας για αυτές τις συζητήσεις στην περίοδο μετά τις εκλογές, σε ένα «επόμενο βήμα».

«Δεν αναγνωρίσουμε σε κανέναν το μονοπώλιο του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Διακρίσεις, αρνήσεις ή χαρακτηρισμοί τύπου ‘ανήθικοι’ ή ‘παρασιτικοί’, δεν έχουν σχέση με τη ΔΗΜΑΡ», είπε,

απαντώντας εμμέσως στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τις αιχμές κατά του κόμματός του σε σχέση με το ΕΣΚ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουβέλης αποκάλυψε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα το διάστημα 28 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Ρώμη, οπότε και διεξάγεται το Συνέδριο του ΕΣΚ, προσκεκλημένος του Μάρτιν Σουλτς και του Χάνες Σβόμποντα.

Κάτι, που δεν αποκλείεται να «ενοχλήσει» την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί την «πρωτοκαθεδρία», με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επαναλαμβάνει με νόημα τις τελευταίες ημέρες το γεγονός ότι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που ανήκει στο ΕΣΚ είναι το ΠΑΣΟΚ...

Εκτιμώντας ότι το πρόβλημα της χώρας δεν έχει λυθεί, ο κ. Κουβέλης προχώρησε στην «μελαγχολική πολιτικά σκέψη», όπως την χαρακτήρισε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές το ποσοστό των ευρωσκεπτικιστών και των αντιευρωπαϊστών ακόμα στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι αυξημένο.

Ειδικά για το κόμμα του πάντως, υποστήριξε ότι θα δώσει τη μάχη για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προβλέποντας ότι «θα πάει πάρα πολύ καλά, παρά τα όσα περί του αντιθέτου ακούγονται και λέγονται».

Υπερβολική προβολή στους «58»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός υπήρξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στα επιμέρους «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, χαρακτήρισε υπερβολική την προβολή που γίνεται στην «Κίνηση των 58»,

σημειώνοντας μάλιστα πως δεν έχει συναντήσει αντίστοιχο φαινόμενο στην πολιτική του καριέρα, ενώ για το κόμμα του διεκδίκησε την αντικειμενικότητα των ΜΜΕ.

«Σε κάθε περίπτωση η πολιτική διάθεση των 58 δεν είναι ενιαία και αν στο τέλος προχωρήσει η συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι κουτσή επιλογή.

Εμείς πάντως θα φτάσουμε μέχρι τέλους αυτόνομα», είπε, περιγράφοντας το όλο εγχείρημα όπως εξελίσσεται σε «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

Να αναλάβουν την ευθύνη...

«Δεν φοβάμαι τους Βρούτους», είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, καλώντας όσους μέσα από το κόμμα του θέλουν να υπηρετήσουν ένα άλλο σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ, να αναλάβουν την ευθύνη, σημειώνοντας με νόημα πως «όσοι είναι εκτός, δεν είναι ΔΗΜΑΡ».

Ξεκαθαρίζοντας πως η αιχμή δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον Σπύρο Λυκούδη, που χθες τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, έκανε λόγο για δύο στελέχη, «φωτογραφίζοντας» εμφανώς τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρόκειται για προαναγγελία διαγραφής τους από τη ΔΗΜΑΡ. «Δεν τίθεται θέμα διοικητικών μέτρων. Το ζήτημα είναι πολιτικό», είπε,

ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «η ΔΗΜΑΡ δεν διασπάται» και παραπέμποντας στην μεγάλη πλειοψηφία με την οποία ελήφθησαν οι τελευταίες αποφάσεις του κόμματος.

Σε εξέλιξη...

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις του κόμματός του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη, ενώ όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, είπε πως είναι «ανοιχτό», θέλοντας να δείξει πως δεν έχουν καταλήξει σε ονόματα.

Δεν έκρυψε πάντως την επιθυμία του να εκφραστεί σε αυτό η διεύρυνση που επιθυμεί στην προσπάθεια δημιουργίας του τρίτου πόλου.

Αστειότητες...

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «αστειότητες» τα σενάρια που τον θέλουν να «στρέφει» το τιμόνι της ΔΗΜΑΡ προς τα αριστερά, με στόχο να τον στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Το ίδιο έλεγαν και όταν έφυγα από την κυβέρνηση. Αν ήθελα να με στηρίξουν ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έμενα στην κυβέρνηση», είπε με νόημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v