Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CosmΟΤΕ κοντά στα Άτομα με Αναπηρία

Την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου θέτει η CosmOTE, υποστηρίζοντας πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα και προσφέροντας υπηρεσίες για τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Η CosmΟΤΕ κοντά στα Άτομα με Αναπηρία
Την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου θέτει η CosmOTE, υποστηρίζοντας πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα και προσφέροντας υπηρεσίες για τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Ερευνητικά Προγράμματα

Η CosmOTE υποστηρίζει ως Κύριος Χορηγός το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα SmartEyes του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την πλοήγηση των ατόμων με προβλήματα όρασης στο αστικό περιβάλλον μέσω κινητού τηλεφώνου.

To πρόγραμμα στηρίζουν, επίσης, οι εταιρίες Microsoft Ελλάς και Geomatics. Πολύ σύντομα, εκατό χρήστες στην Αθήνα και πενήντα στη Θεσσαλονίκη θα ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes, δοκιμάζοντας στην πράξη τις δυνατότητες της τεχνολογικά προηγμένης εφαρμογής.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, η CosmOTE υλοποιεί, επίσης, το MobiTalk, ένα έργο που αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτόματης μετατροπής κειμένου σε φωνή, διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης σε υπηρεσίες, όπως ο τηλεφωνικός κατάλογος, οι λίστες πρόσφατων κλήσεων, τα γραπτά μηνύματα και η πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ένα ακόμη ερευνητικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται με την υποστήριξη της CosmOTE και απευθύνεται στα ΑμεΑ είναι το Sign2Talk.

Το πρόγραμμα εκπονείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αναπτύσσει εφαρμογή για τη μετατροπή της νοηματικής γλώσσας σε προφορικό λόγο και αντίστροφα.

Υπηρεσίες

Η υπηρεσία Φωνητικό e-mail της CosmOTE προσφέρει σε άτομα με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να διαχειριστούν εύκολα και απλά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής (ASR - Automated Speech Recognition).

Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα, μέσω απλών φωνητικών εντολών και χωρίς χρέωση, να ακούσουν τα e-mails τους στα ελληνικά ή και στα αγγλικά και να απαντήσουν προς έναν ή περισσότερους παραλήπτες, εκφωνώντας απλά την απάντησή τους, ενώ παράλληλα μπορούν να προωθήσουν και να διαγράψουν ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ειδικά για την υπηρεσία αυτή, τα ενημερωτικά φυλλάδια είναι διαθέσιμα και στη γλώσσα γραφής ”Βraille”.

Για τα άτομα με προβλήματα ακοής η CosmOTE διαθέτει την προηγμένη υπηρεσία Video Κλήση με έκπτωση 50%, μια προσφορά τόσο για τους κατόχους προγραμμάτων συμβολαίου της CosmOTE, όσο και για τους χρήστες καρτοκινητής του τιμολογιακού προγράμματος Hard of Hearing.

Στο ίδιο πλαίσιο, όλοι οι πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής με προβλήματα ακοής της CosmOTE, έχουν τη δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS) με 50% έκπτωση και δωρεάν χρήσης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα προγράμματα και υπηρεσίες της CosmOTE εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ”Συμμετοχή” και στόχο έχουν να διευκολύνουν την καθημερινότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Επιπλέον σημειώνεται ότι, από το 2005, η CosmOTE ενισχύει την ιστοσελίδα www.DISABLED.gr και το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και ύλη έντυπο για ΑμεΑ στην Ελλάδα, ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, ενώ από το 2002, η εταιρία διαθέτει μέρος των εσόδων από τα SMS της πρωτοχρονιάς και σε κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά με αναπηρία.

Τέλος αναφέρεται ότι, στα κριτήρια επιλογής για την απονομή των Υποτροφιών CosmOTE περιλαμβάνονται και πιθανά θέματα αναπηρίας των υποψηφίων, ενώ πολύ πρόσφατα η εταιρία φρόντισε για τη μεταγλώττιση στη νοηματική του εκπαιδευτικού υλικού των παιδαγωγικών προγραμμάτων -μέσω DVD- της Εθνικής Πινακοθήκης, τα οποία ξεναγούν μαθητές στις μόνιμες συλλογές του ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v