Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταμάτησε η διαρροή από τον αγωγό των ΕΛΠΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν πριν από λίγο οτι η διαρροή υγραερίου από αγωγό της εταιρείας έχει σταματήσει και η κατάσταση έχει ελεγχθεί πλήρως.

Σταμάτησε η διαρροή από τον αγωγό των ΕΛΠΕ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν πριν από λίγο οτι η διαρροή υγραερίου από αγωγό της εταιρείας έχει σταματήσει και η κατάσταση έχει ελεγχθεί πλήρως.

”Το σταμάτημα της διαρροής ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων που προέβλεπε το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

Η Διεύθυνση της εταιρίας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπαλλήλους για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ατυχούς περιστατικού.

Σημειώνεται ότι συμβάν ανάλογης έκτασης είναι πρώτη φορά που δημιουργήθηκε και αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μόλις ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ. Τίμο Χριστοδούλου για το ατύχημα στα διυλιστήρια της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε να μεταβεί αμέσως στη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος Π. Καβουλάκος και να διενεργηθεί σε βάθος έρευνα για το τι συνέβη ώστε να του υποβληθεί σχετικό πόρισμα, το συντομότερο δυνατό.

Ζήτησε, επίσης, πλήρη πληροφόρηση για την εφαρμογή των προγραμματισμένων μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων και ολόκληρης της περιοχής.

Επίσης, από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 11:05 π.μ. δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Κέντρο Ελέγχου Δικτύων Διανομής της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης να τεθεί εκτός τάσης γραμμή Μ.Τ. που διέρχεται από το Β΄ ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης (Γραμμή 26 Υ/Σ Ευόσμου) εξαιτίας της διαφυγής αερίου στην εν λόγω περιοχή.

Λίγο αργότερα, στις 11,20 π.μ. περίπου, δόθηκαν εντολές να τεθούν εκτός τάσης άλλες πέντε γραμμές Μ.Τ.: οι γραμμές 37 και 38 του Υ/Σ Ευόσμου που τροφοδοτούν τη βιομηχανική περιοχή Καλοχωρίου και οι γραμμές 23 Ευόσμου, 25 Σίνδου και 32 Σίνδου, οπότε απομονώθηκε σημαντικό τμήμα της εν λόγω βιομηχανικής περιοχής, που εκτείνεται μεταξύ της Εθνικής Οδού και της οδού Μοναστηρίου.

Με εξωτερικούς χειρισμούς τροφοδοτήθηκε το τμήμα θαλασσίων φορτώσεων στην παραλία του Καλοχωρίου (α΄ τμήμα της γραμμής 23 Ευόσμου / ώρα 12:30).

Τελικά στις 3:20 μ.μ. μετά από εντολή της Πυροσβεστικής ετέθησαν υπό τάση οι υπόλοιπες πέντε γραμμές για να συνεχισθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών των ανωτέρω περιοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v