Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CosmΟΤΕ στηρίζει το ”Ελα στον Αθλητισμό”

Το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα ”Ελα στον Αθλητισμό” που μετρά και αξιολογεί τις αθλητικές ικανότητες παιδιών και νέων 9-16 ετών και πραγματοποιείται με την χορηγία της CosmOTE, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου.

Η CosmΟΤΕ στηρίζει  το ”Ελα στον Αθλητισμό”
Το πρωτοποριακό Εργομετρικό Πρόγραμμα ”Ελα στον Αθλητισμό” που μετρά και αξιολογεί τις αθλητικές ικανότητες παιδιών και νέων 9-16 ετών και πραγματοποιείται με την χορηγία της CosmOTE, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αυτό που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της CosmOTE εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Διοργανώνεται από την ΕΥ ΖΗΝ και έχει την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναφέρεται ότι στόχος του Προγράμματος είναι να παροτρύνει παιδιά και εφήβους, ανεξαρτήτως αν αθλούνται ή όχι, να βρουν το άθλημα που πραγματικά τους ταιριάζει και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, εντάσσοντάς τον στη ζωή τους.

Σε μια κινητή μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα εργομέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένη με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (εργοφυσιολόγους, γυμναστές, διαιτολόγους), θα πραγματοποιηθούν έγκυρες και αξιόπιστες επιστημονικές εργομετρικές αξιολογήσεις σε 4.000 περίπου παιδιά και νέους.

Αναφέρεται ακόμα ότι πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για τους νέους, καθώς μέσω των μετρήσεων αυτών θα αξιολογείται η φυσική τους κατάσταση, θα αναγνωρίζονται οι διατροφικές τους συνήθειες και θα αναδεικνύονται οι κατηγορίες αθληµάτων, στις οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη κλίση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρήσεις ταχύτητας, αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας κάτω άκρων, δύναμης άνω άκρων, ευκαμψίας, καθώς και σωματομετρήσεις (σωματικού βάρους, ύψους και λίπους).

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εντός 30 ημερών τα αποτελέσματα της εργομετρικής αξιολόγησης τους μέσω ενός ατομικού δελτίου, που θα σταλεί ταχυδρομικώς σε όλους όσοι λάβουν μέρος, μαζί με ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τους κανόνες σωστής διατροφής.

Τα αποτελέσματα του συνόλου των μετρήσεων θα αξιοποιηθούν στατιστικά από την επιστημονική ομάδα του ΤΕΦΑΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πρόοδο της επιστημονικής έρευνας στη χώρα μας, αναφορικά με τις τάσεις και τις συνήθειες των νέων ανθρώπων.

Τέλος, αναφέρεται ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2006 μέχρι το Μάρτιο του 2007 σε επιλεγμένους Δήμους της Αττικής. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί εντός του 2006, με τη συνεργασία των Δήμων Γαλατσίου, Βύρωνα, Αιγάλεω, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέου Ηρακλείου και Αλίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v