«Επικίνδυνη και ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων»

(VIDEO) Οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

  • Real.gr
«Επικίνδυνη και ανιστόρητη η θεωρία των δύο άκρων»
Η Χρυσή Αυγή και οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Σουλτς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση του νεοναζιστικού φαινομένου, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μία από τις βασικές αιτίες της εξάπλωσης του φαινομένου είναι οι σκληρές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην θεωρία των δύο άκρων, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη και ανιστόρητη. «Η κοινή ιστορία των λαών της Ευρώπης αποδεικνύει πόσο αναγκαίο είναι να ορθώσουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη του φασισμού, αλλά και πόσο επικίνδυνη και ανιστόρητη είναι η θεωρία που εξισώνει τα θύματα με τους θύτες, η θεωρία των δύο άκρων που το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, ακούγεται στη χώρα μας, στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υιοθετεί τέτοιες απόψεις, καθώς, επίσης, και την ικανοποίησή μου που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η επικίνδυνη αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη» σημείωσε επίσης.

Ως προς τα ζητήματα της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε με τον Μ. Σουλτς λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για την οικονομία και για τα αδιέξοδα της λιτότητας στην Ευρώπη. Είπε ότι είμαστε αριστεροί πολιτικοί, έχοντας κάποιες διαφορές μεταξύ μας. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο, όμως, ότι πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε μάλιστα ότι συμφώνησε με τον Μάρτιν Σουλτς ότι «η λιτότητα δεν είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, ότι λύση δεν είναι να φορτώνεις με δάνεια, προκειμένου να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Αλλά λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας».

Από την πλευράς του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα και χαριτολογώντας ανέφερε ότι είναι και οι δυο πολιτικοί της Αριστεράς, ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κάπως πιο Αριστερός» και ότι αυτό «διορθώνεται». Συνεχίζοντας τόνισε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι ο ναζισμός πάντοτε έφερνε και φέρνει τη δυστυχία και ότι όλοι οι δημοκράτες θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου. Τέλος, ανέφερε ότι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφία της ευρωβουλής που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και όχι την πολιτική ομάδα που θα έχει τις σχετικά περισσότερες έδρες.

«Έχει ευθύνες η κυβέρνηση για την Χ.Α.»

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τον χειρισμό του θέματος της Χρυσής Αυγής και σημείωσε ότι επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε ο κ. Δένδιας να περιμένει να γίνουν 33 οι φάκελοι που είχε στα χέρια του, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 16 μήνες, έχει κάνει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, για τη δράση των νεοναζί. Και δυστυχώς, επεσήμανε, σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές, δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση. Συνεπώς, σημείωσε, οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σ. Κεδίκογλου: Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο Αλ. Τσίπρας



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v