Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Συμμετοχή σε Συνέδριο Εθελοντισμού

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για την Κοινωνία των Πολιτών, τον Εθελοντισμό και την Οικονομία που διοργανώθηκε από τον Κρατικό Οργανισμό για τον Εθελοντισμό ”Έργο Πολιτών”, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, υποστήριξε η Cosmote, με στόχο την προαγωγή και προώθηση του εθελοντικού κινήματος.

Cosmote: Συμμετοχή σε Συνέδριο Εθελοντισμού
Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για την Κοινωνία των Πολιτών, τον Εθελοντισμό και την Οικονομία που διοργανώθηκε από τον Κρατικό Οργανισμό για τον Εθελοντισμό ”Έργο Πολιτών”, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, υποστήριξε η Cosmote, με στόχο την προαγωγή και προώθηση του εθελοντικού κινήματος, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς άξονες του κοινωνικού προγράμματος της εταιρίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα στις δύο ημέρες του συνεδρίου, έγκριτοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών μη Κυβερνητικών Οργανισμών ανέπτυξαν, μεταξύ άλλων, τη σημασία του Εθελοντικού Κινήματος, τη σχέση του Κράτους με τη Κοινωνία των Πολιτών, καθώς και την εξέλιξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Cosmote, κα Μαριλένα Φατσέα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ενότητα ”Οικονομία και Κοινωνική Ευθύνη” του συνεδρίου, αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στη σημασία της κοινωνικής δραστηριοποίησης του επιχειρηματικού κόσμου για την ευημερία της κοινωνίας, τόνισε:

”Tα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι εταιρίες υπάρχουν όχι μόνο για την επίτευξη κερδών, αλλά για να μπορέσουν μέσω αυτής της κερδοφορίας να κάνουν κάτι καλύτερο για την κοινωνία. Η υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών και η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή επιχειρηματική κουλτούρα σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται με τρόπο υποχρεωτικό.

Εναπόκειται σε κάθε επιχείρηση – μεγάλη ή μικρή – να αποφασίσει αν θέλει να ενσωματώσει στην επιχειρηματική της δραστηριότητα - εθελοντικά και πέρα από τις ελάχιστες νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις – κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, με στόχο την αποτελεσματική και μετρήσιμη συνεισφορά της στην επίλυση εγνωσμένων προβλημάτων της κοινωνίας”.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας παράγοντας κοινωνικό έργο από την αρχή της λειτουργίας της, πρόσφατα ολοκλήρωσε ποιοτική έρευνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναφορικά με τις στάσεις των κοινωνικών συμμέτοχων για την άσκηση εταιρικού κοινωνικού έργου.

Τα συμπεράσματα της έρευνας συνοψίζονται στην πεποίθηση ότι το όφελος για την κοινωνία πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό των επιχειρήσεων αλλά και σημαντικά ορατό από τον πολίτη.

Τέλος επισημαίνεται ότι με προορισμό να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά μέσα από την επικοινωνία, η Cosmote παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να προσφέρει ποιοτικές, αξιόπιστες και προσιτές σε όλους υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία που στηρίζει την ανάπτυξή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v