Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη του Νομάρχη Πειραιά στον ΟΛΠ

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο οποίος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Νομαρχίας Πειραιά στην προοπτική εκποίησης των δύο πλωτών δεξαμενών που αποτελούν τον βασικό μηχανολογικό εξοπλισμό της ΝΕΖ.

Επίσκεψη του Νομάρχη Πειραιά στον ΟΛΠ
Τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Μίχας μαζί με τον πρόεδρο της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλο, τον πρόεδρο των Τεχνικών Χειριστών και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ Στρ. Μπαλαμπανίδη, τον πρόεδρο των Μονίμων Υπαλλήλων του ΟΛΠ Στ. Παπόγλου, τον πρόεδρο του ΕΚΠ Πέτρο Κυριακού περιόδευσε στους χώρους εργασίας και συνομίλησε με εργαζομένους, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τις επιλογές και τα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΛΠ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ, Νίκο Αναστασόπουλο.

Βαθύς γνώστης των θεμάτων που αφορούν τον ΟΛΠ, αφού για αρκετά χρόνια ήταν στο διοικητικό συμβούλιο και είχε διατελέσει και αντιπρόεδρός του, ο Νομάρχης εξέφρασε τους φόβους του για το αβέβαιο μέλλον του οργανισμού αν προχωρήσουν οι θεσμικές και διοικητικές αλλαγές που θέλουν την εταιρία να περνά εξολοκλήρου σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να απειληθούν οι εργαζόμενοι και να ζημιωθεί η τοπική κοινωνία.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ κ. Νίκο Αναστασόπουλο, ο Νομάρχης Πειραιά εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Νομαρχίας Πειραιά στην προοπτική εκποίησης των δύο πλωτών δεξαμενών που αποτελούν τον βασικό μηχανολογικό εξοπλισμό της ΝΕΖ, τονίζοντας ότι η εκμετάλλευσή τους από τον ΟΛΠ αποτελεί σήμερα την ασφαλιστική δικλείδα για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων.

”Η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος δεν μπορεί να αντέξει άλλα χτυπήματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Πειραιά.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατασκευής από τον ΟΛΠ μεγάλου εκθεσιακού κέντρου στον Πειραιά, ο κ. Μίχας συμφώνησε με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας, ότι από το μεγάλο λιμάνι λείπει ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος, ικανός να φιλοξενήσει μεγάλης εμβέλειας εκδηλώσεις.

Επίσης ο Νομάρχης Πειραιά πρότεινε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ την ανάπτυξη μιας θεσμικής συνεργασίας με τη Νομαρχία Πειραιά για την αξιοποίηση των χώρων του Σιλό και των αποθηκών με τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, Μουσείου του μέλλοντος και συνεδριακών χώρων.



”Η επίσκεψή μας στον ΟΛΠ δεν είχε τυπικό χαρακτήρα. Ήταν στην ουσία μια υπενθύμιση προς τη Διοίκηση του Οργανισμού ότι οφείλει να ακούει πριν από κάθε της βήμα, τις θέσεις, τις απόψεις, τις προτάσεις της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που είναι η ”φωνή των πολιτών”. Η ανάπτυξη του ΟΛΠ είναι επιβεβλημένη και αποδεκτή απ’ όλους μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε στο όνομα της ανάπτυξης και της κερδοφορίας να θυσιαστούν εργαζόμενοι και η ποιότητα ζωής στον Πειραιά”, κατέληξε ο κ. Μίχας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v