Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Intracom Holdings στο 1ο Ελληνο-Αραβικό Φόρουμ

Στις δραστηριότητες και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς του Ομίλου με τις Αραβικές χώρες στην ενότητα ”Τηλεπικοινωνίες & Τεχνολογία Πληροφορικής” του 1ου Ελληνο-Αραβικό Φόρουμ αναφέρθηκε ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, εκπροσωπώντας τον Όμιλο Intracom Holdings.

H Intracom Holdings στο 1ο Ελληνο-Αραβικό Φόρουμ
Στις δραστηριότητες και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς του Ομίλου με τις Αραβικές χώρες στην ενότητα ”Τηλεπικοινωνίες & Τεχνολογία Πληροφορικής” του 1ου Ελληνο-Αραβικό Φόρουμ αναφέρθηκε ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, εκπροσωπώντας τον Όμιλο Intracom Holdings.

Αναφερόμενος στις ελληνο-αραβικές επιχειρηματικές σχέσεις, ο κ. Μάνος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα στον Αραβικό κόσμο σε σχέση με άλλες Δυτικές χώρες, λόγω της πολιτισμικής εγγύτητας και των παραδοσιακών δεσμών φιλίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Όμιλο Intracom Holdings, ο κ. Μάνος είπε ότι υποστηρίζει το Ελληνο-Αραβικό Φόρουμ στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου στη Μέση Ανατολή, καθώς είναι από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις με παρουσία στις αγορές των Αραβικών χωρών.

Ο Όμιλος, αντιλαμβανόμενος την εξωστρέφεια ως απαραίτητο παράγοντα ανάπτυξης, μετά το άνοιγμα στα Βαλκάνια, έστρεψε το ενδιαφέρον του πριν μια δεκαετία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Έκτοτε, εξάγει και έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με παραπάνω από 15 τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στις χώρες του Αραβικού κόσμου, μεταξύ των οποίων: η Syrian Telecommunications Establishment (STE), η ITC στη Σαουδική Αραβία, η Mobile Telecommunications Company (MTC) στο Κουβέιτ, η VODAFONE Αιγύπτου, η UMNIAH Mobile Company στην Ιορδανία, καθώς και οι Etisalat και Thuraya στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημειώθηκε ακόμα, ότι οι τρέχουσες συμφωνίες της θυγατρικής του Ομίλου, Intracom Telecom, με αυτούς τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση εσόδων τα επόμενα χρόνια.

Οι επιτυχημένες συνεργασίες και η στρατηγική της επικέντρωση σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή, οδήγησαν την Intracom Telecom στην ίδρυση 3 θυγατρικών / γραφείων αντιπροσωπείας στην Ιορδανία, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Λιβύη, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει 2 ακόμα γραφεία στη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον, σημαντική δραστηριότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει και η Intracom IT Services, του Ομίλου Intracom Holdings. Μέσω της θυγατρικής της, Intracom Jordan, η εταιρία συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις και τραπεζικούς οργανισμούς, όπως: η Beirut Ryad Bank του Λιβάνου (σύστημα profits), η Arab Bank, το Νοσοκομείο King Abdullah της Ιορδανίας, η UMNIAH Mobile Company, η Bank of Jordan, η Jordan National Bank, η Bank Audi και η Housing Bank, κ.α.

Οι σχέσεις του Ομίλου Intracom Holdings με τις Αραβικές χώρες επεκτείνονται και στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Πάνω από 45 φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν φοιτήσει στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο τεχνολογίας του Ομίλου, Athens Information Technology (ΑΙΤ), και στις περισσότερες περιπτώσεις με υποτροφίες των εταιριών του Ομίλου.

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε τέλος, στις τάσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών καθώς και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι αγορές των Αραβικών χωρών, τόσο από πλευράς εκσυγχρονισμού των υποδομών όσο και καταναλωτών που στο μέλλον αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική αγοραστική δύναμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v