Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιάπης: Τι είπε για ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και ΟΑ

Τα εγκαίνια των περιπτέρων του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και των ”Ολυμπιακών Αερογραμμών” στην ”71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, έκανε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

Λιάπης: Τι είπε για  ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και ΟΑ
Τα εγκαίνια των περιπτέρων του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ και των ”Ολυμπιακών Αερογραμμών” στην ”71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, έκανε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης.

Κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του ΟΤΕ ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε:

Προχωράμε στην αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικώς. Είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης συμβούλου, ο οποίος θα χρειαστεί ορισμένους μήνες για να υποδείξει στη Διυπουργική Επιτροπή την ενδεδειγμένη λύση. Στη Διυπουργική θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις συνυπολογίζοντας ότι ο όποιος επενδυτής επιλεγεί πρέπει να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα για να ενισχύσει περαιτέρω τον Οργανισμό, για να εξασφαλίσει στους πολίτες καλύτερες ποιοτικά και φθηνότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Η όλη διαδικασία πάντως αναμένεται να είναι χρονοβόρα”.

Στο περίπτερο του ΟΣΕ ο κ. Λιάπης τόνισε τη σημασία που έχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη στον Οργανισμό και κατέληξε:

Ο ΟΣΕ αναδιοργανώνεται με γοργούς ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα επιταχύνεται η υλοποίηση των έργων υποδομής προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη στον άξονα ΠΑΘΕ. Ήδη η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα γίνεται πλέον με το τρένο σε τέσσερις ώρες και 15 λεπτά, ενώ μέχρι το 2008 οι χρόνοι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο με την ηλεκτροκίνηση του μεγαλύτερου μέρους της γραμμής.

Ταυτόχρονα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προωθούμε την ίδρυση και λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου.

Ήδη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επιλογή του καταλληλότερου χώρου δημιουργίας του Κέντρου, προκειμένου να συνδυάζει λιμενική, σιδηροδρομική και οδική πρόσβαση.

Αμέσως μετά τη διευθέτηση των ζητημάτων ιδιοκτησίας, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα προκηρύξει την κατασκευή του έργου προκειμένου η Βόρειος Ελλάδα να μπορέσει να εξελιχθεί σε νευραλγικό μεταφορικό κόμβο για ολόκληρη την Βαλκανική”.

Κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου των ΕΛΤΑ ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε:

Τα ΕΛΤΑ υλοποιούν με επιτυχία ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας τους, ενόψει και της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς στην Ε.Ε.

Τα ΕΛΤΑ αλλάζουν πρόσωπο, προς όφελος του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής οικονομίας. Παρέχουν πλέον σύγχρονες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και διευρύνουν τις δραστηριότητες τους με σκοπό τόσο την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών στην ταχυδρομική αγορά, όσο και την ανάδειξη τους σε κέντρο πολυδιάστατης εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη, θέλω να επισημάνω την ταχύτατη υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης του νέου αυτοματοποιημένου κέντρου διαλογής του οποίου η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους”.



Στο περίπτερο των ”Ολυμπιακών Αερογραμμών” ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ερωτήθηκε για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου. Ο κ. Λιάπης τόνισε:



”Μετά και το πρόσφατο ταξίδι μου στην Κίνα υπάρχει μια ξεκάθαρη -διακηρυγμένη πλέον- πολιτική βούληση των δύο πλευρών για να πετύχουμε την απ ευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου. Έχουμε ήδη συμφωνήσει στη άμεση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύσταση μιας διμερούς επιτροπής που θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, οικονομικές θεσμικές τουριστικές κλπ. Τα δεδομένα είναι θετικά, εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αύξηση των κινέζων τουριστών της τάξης του 20%”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v