Apple, Facebook, Google και Microsoft μοιράζονται τα δεδομένα μας

Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση μέσω ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία PRISM έχει πρόσβαση κατευθείαν στους servers των μεγαλύτερων εταιρειών υπηρεσιών Internet.

  • Real.gr
Apple, Facebook, Google και Microsoft μοιράζονται τα δεδομένα μας

Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση μέσω ενός μυστικού προγράμματος παρακολούθησης δεδομένων με την ονομασία PRISM έχει πρόσβαση κατευθείαν στους servers των μεγαλύτερων εταιρειών υπηρεσιών Internet.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) που διέρρευσε, και το οποίο έχει στην κατοχή της η Guardian, το πρόγραμμα PRISM λειτουργεί με «την βοήθεια παρόχων επικοινωνιών στις ΗΠΑ».

Ονοματίζει τις AOL, Apple, Facebook, Google, Microsoft, PalTalk και Yahoo και δίνει ημερομηνίες ένταξης των παρόχων αυτών στο πρόγραμμα, που στόχο έχει την υποκλοπή δεδομένων χρηστών εκτός των ΗΠΑ. Το έγγραφο κάνει λόγο για «νομικά αναγκαστική συλλογή» δεδομένων.

Ο Guardian έφερε αρχικά στη δημοσιότητα το θέμα της καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων και κατόπιν άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στις ΗΠΑ.

Η Washington Post δημοσίευσε το αναλυτικό ρεπορτάζ για την παρακολούθηση στο Internet, ενώ το NBC News κατόπιν επιβεβαίωσε μέσω δικού του ρεπορτάζ την ύπαρξη του προγράμματος PRISM, το οποίο κοστίζει στην αμερικανική κυβέρνηση 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

To NBC επιπλέον συμπληρώνει στο θέμα της παρακολούθησης των κλήσεων, πως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η αμερικανική κυβέρνηση καταγράφει κάθε τηλεφωνική κλήση που γίνεται στις ΗΠΑ.

Όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες δήλωσαν πλήρη άγνοια για το πρόγραμμα.



Πηγή:e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v