Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης (upd)

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του ΟΤΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστές του Οργανισμού με αφορμή την μονομερή από την πλευρά της διοίκησης αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων χωρίς προηγούμενη συνενόηση με τους εκπροσώπους με της ΟΜΕ- ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης (upd)
Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του ΟΤΕ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστές του Οργανισμού με αφορμή την μονομερή από την πλευρά της διοίκησης αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων χωρίς προηγούμενη συνενόηση με τους εκπροσώπους με της ΟΜΕ- ΟΤΕ. Αίτημα των συνδικαλιστών είναι η άμεση υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Εξάλλου, σε 24ωρες τοπικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/9-18/9 και σε πανελλαδική απεργία στις 19/9 προχωρά η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας στην μονομερή απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για ετήσια αύξηση στο προσωπικό.

Αναλυτικότερα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

”Η Διοίκηση του ΟΤΕ με την από 29/8/2006 μονομερή απόφαση του Δ.Σ. και ενώ βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, χορήγησε ετήσια αύξηση στο προσωπικό η οποία κατά δήλωσή της θα συμψηφιστεί με το ποσό που θα … προκύψει με την υπογραφή Σ.Σ.Ε. !!!

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θεωρώντας ότι η πράξη αυτή συνιστά ευθεία παραβίαση του Ν.1876/90 περί Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του Καταστατικού της Επιχείρησης, επισκέφτηκε σήμερα 31/8/2006 τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο και ζήτησε την ανάκληση αυτής της απόφασης και την άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Η αδιάλλακτη στάση του κου Βουρλούμη οδήγησε το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ να εκτιμήσει ότι και αυτή του η ενέργεια εντάσσεται στη δημιουργία τετελεσμένων, παράγει παράνομα αποτελέσματα, δε λύνει τα υπαρκτά ζητήματα που ταλανίζουν την Επιχείρηση και τους εργαζόμενους και προσβάλλει το θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αποφάσισε έτσι, την προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κατά πλειοψηφία, το ακόλουθο πρόγραμμα:

24ωρες απεργίες :

* στις 8/9 στη Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία,

* στις 11/9 στην ΄Ηπειρο

* στις 12/9 στη Στερεά Ελλάδα

* στις 13/9 στην Πελοπόννησο

* στις 14/9 στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου

* στις15/9 στη Δυτική Ελλάδα

* στις 18/9 στην Αττική και

* στις 19/9 Πανελλαδική απεργία και συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ για εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v