Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ασκηση καταπολέμησης ρύπανσης

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης του διϋλιστηρίου Ελευσίνας της Ελληνικά Πετρέλαια όσον αφορά στην προστασία περιβάλλοντος, μετά την ένταξη της εταιρίας στο σύστημα ”ΕΜΑS”, πραγματοποιήθηκε άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης Θάλασσας και Ακτών 2006.

ΕΛΠΕ: Ασκηση καταπολέμησης ρύπανσης
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης του διϋλιστηρίου Ελευσίνας της Ελληνικά Πετρέλαια όσον αφορά στην προστασία περιβάλλοντος, μετά την ένταξη της εταιρίας στο σύστημα ”ΕΜΑS”, πραγματοποιήθηκε άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης Θάλασσας και Ακτών 2006, που τελούσε υπό την αιγίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στις 29 Ιουνίου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας σκοπός της άσκησης ήταν να καταδειχθούν τα παρακάτω :

* Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας όλων των υπηρεσιών της εγκατάστασης και του Υ.Ε.Ν./ Κ.Λ.Ε.

* Η άριστη συνεργασία κρατικών αρχών και διυλιστηρίου σε θέματα Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

* Η διαπίστωση της αποτελεσματικότητας του συντονισμού ενεργειών και των μέσων καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης και ακτών.

* Ο εντοπισμός των αδυναμιών και η καταγραφή αυτών μέσα από εποικοδομητικό διάλογο που θ’ ακολουθήσει με την λήξη της άσκησης προκειμένου να ληφθούν μέτρα προς εξάλειψή τους.

* Η βελτίωση της γνώσης και της εμπειρίας όλων των εμπλεκομένων μέσα από παρόμοιες ασκήσεις που προσομοιάζουν με πραγματικά περιστατικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v