Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Παρεμβάσεις σε Πειραιά ενόψει καλοκαιριού

Στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 θα λειτουργήσει κατά τη θερινή περίοδο η περιοχή του λιμένα του Πειραιά. Με σειρά μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των έξι και πλέον εκατομμυρίων επιβατών που θα διακινηθούν φέτος το καλοκαίρι, εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία.

ΟΛΠ: Παρεμβάσεις σε Πειραιά ενόψει καλοκαιριού
Στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 θα λειτουργήσει κατά τη θερινή περίοδο η περιοχή του λιμένα του Πειραιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Με σειρά μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των έξι και πλέον εκατομμυρίων επιβατών που θα διακινηθούν φέτος το καλοκαίρι, εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και εκσυγχρονίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα μέτρα αυτά που τίθενται σε λειτουργία αναμένεται να διευκολύνουν την κυκλοφορία επί της παραλιακής οδού και να εξασφαλίσουν την άνετη και ασφαλή πρόσβαση των επιβατών και των οχημάτων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες δημιουργούνται για πρώτη φορά σύγχρονες συνθήκες για την υποδοχή και διακίνηση των επιβατών της ακτοπλοΐας μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΕΝ.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε επίσης μέτρα για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λιμάνι του Πειραιά εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που είναι τα εξής:

• Εγκατάσταση κλειστών χώρων με σύστημα κλιματιζόμενης τέντας σε εννέα συγκεκριμένα σημεία του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, επιπλέον των στεγάστρων που ήδη υπάρχουν, για την εξυπηρέτηση των επιβατών της ακτοπλοΐας. Στους χώρους αυτούς θα υπάρχουν ψύκτες παροχής ύδατος, πυροσβεστήρες και καθίσματα.

• Τοποθέτηση σύγχρονων χημικών τουαλετών, πλησίον των κλειστών κλιματιζόμενων χώρων.

• Ανάρτηση πινακίδων σε κατάλληλα σημεία μέσα και γύρω από το λιμένα του Πειραιά όπως επίσης και στα Ε/Γ πλοία για ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΛΠ Α.Ε.

• Εγκατάσταση δωρεάν σύνδεσης (Wi-Fi) στο διαδίκτυο (ΙΝΤΕRNET) στη λιμενική περιοχή.

• Δημιουργία αυστηρά καθορισμένων χώρων στάθμευσης ταξί (πιάτσες).

• Ασφαλτική βελτίωση των δαπέδων και διαγράμμιση για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων.

• Ενίσχυση των γραφείων πληροφοριών, INFORMATION DESKS, για εξυπηρέτηση των τουριστών.

• Λειτουργία Συντονιστικού Οργάνου στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων (Λιμεναρχείο Πειραιά, Τροχαία Πειραιά, ΟΛΠ, ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ, και Ένωσης Ακτοπλόων) για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα.

Επίσης:

Τα εγκεκριμένα δρομολόγια των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον πραγματικά απαιτούμενο χρόνο φορτοεκφόρτωσης επιβατών και οχημάτων στα επιβατηγά πλοία προς αποφυγή καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.

• Έχει γίνει ορθολογική κατανομή των θέσεων αγκυροβολίας των Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη λιμενολεκάνη του Κεντρικού Λιμένα με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την αποφυγή συνωστισμού επιβατών και οχημάτων στους προβλήτες.

Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη έχει επίσης έχει σημαντικά ενισχυθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα.

• Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επιθεωρήσεις, τακτικές, έκτακτες και εν πλώ όλων των Ε/Γ πλοίων, σε όλους τους τομείς Ναυπηγικό, Μηχανολογικό, Ναυτιλιακό, Ενδιαίτησης και Τηλεπικοινωνιών.

• Θα ενταθούν κατά τους θερινούς μήνες οι αγορανομικοί έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στα ποία και στο χερσαίο χώρο της λιμενικής περιοχής.

• Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις πύλες εισόδου του λιμένα εισιτηρίων, των επιβατών και των οχημάτων.

• Έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα σε όλη τη λιμενική περιοχή με ιδιαίτερη ένταση στους χώρους πλησίον των πλοίων.

• Ενισχύονται οι περιπολίες επί 24ώρου βάσεως για έλεγχο σε όλη τη λιμενική περιοχή.

• Συνεχίζονται και ενισχύονται οι έλεγχοι για τις υποχρεώσεις, προς το επιβατικό κοινό, των πλοιοκτητών, των ναυτικών πρακτόρων και των υπευθύνων φόρτωσης των πλοίων.

• Λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού επί θεμάτων δρομολογίων πλοίων ή άλλων αιτούμενων πληροφοριών, με τη χρήση του τετραψήφιου αριθμού 1440, καθώς επίσης και με τη δημιουργία call center για ζωντανή ενημέρωση (ο αριθμός θα ανακοινωθεί άμεσα).

Σημειώνεται ακόμη ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων των γιατρών για πλοία της ακτοπλοΐας, που θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού προβλέπονται και μέτρα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών, που αφορούν κυρίως την καλύτερη πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά και την πιο εύρυθμη λειτουργία στη διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν:

α) Τη μεταφορά της αφετηρίας των λεωφορείων του ΟΑΣΑ από την ακτή Τζελέπη που βρίσκεται σήμερα, στην περιοχή της προβλήτας ”DOCK 3”, μέσα στον λιμένα του Πειραιά, ρύθμιση η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση και των επιβατών που διακινούνται στις γραμμές ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΧΙΟΥ – ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ΚΡΗΤΗΣ.

β) Τη δημιουργία ειδικής λωρίδας σε επτά σημεία μέσα στο λιμένα του Πειραιά, με ”πιάτσες” ταξί για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Και:

γ) Την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές Πειραιάς-Σύνταγμα, Πειραιάς-Αερολιμένας Αθηνών EXPRESS, Πειραιάς-Κηφισιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v