Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπανδρέου: Έκκληση εθνικής ενότητας

Εκκληση εθνικής ενότητας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για σύγκλιση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών. Συμφωνεί ο Α. Σαμαράς.

Παπανδρέου: Έκκληση εθνικής ενότητας
"Οι δράστες της δολοφονίας θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν" τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η δολοφονία».

Ο Γ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ενώ ανέφερε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί τελικά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Οπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός "κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Φυσικά, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή να συζητήσουμε γι’ αυτές. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα για να αλλάξει επιτέλους πορεία η χώρα. Και μπορεί να αλλάξει. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Και κανείς δεν δικαιούται να απαντά με γενικότητες, υπεκφυγές και πολύ περισσότερο με πράξεις βίας.
Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της".

"Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν και τις δικές τους. Και θεωρώ ότι η ακυρωθείσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες και θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συγκληθεί, ακριβώς για να δώσουμε το μήνυμα ότι ναι μεν μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά σε βασικά ζητήματα Δημοκρατίας και απέναντι στη βία έχουμε μια ενωμένη φωνή", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. 

Από την πλευρά του ο κ. Α. Σαμαράς καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική ενέργεια και απέδεχθη την πρόταση του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v