Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens

Στον προιστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας μετέβησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς του 4ου ειδικού ανακριτή.

  • της Εύας Καραμανώλη
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
Στον προιστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας μετέβησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ο οποίος διενεργεί την ανάκριση.

Όπως εγινε γνωστό τόσο ο ΟΤΕ όσο και το Ελληνικό Δημόσιο είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση τον Ιούλιο του 2008 και τον Απρίλιο του 2009 αντίστοιχα.

Μάλιστα στο έγγραφο που υπέβαλε το ελληνικό δημόσιο ενώπιον του κ. Ζαγοριανού αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens κατέληξαν σε υπαλλήλους και εν γένει αξιωματούχους διαφόρων υπουργείων του Ελληνικού Κράτους καθώς και σε πολιτικούς των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων προκειμένου η Siemens να εξασφαλίσει την εναντί τους ευνοική διάθεση των πολιτικών και την προνομιακή μεταχείρισή τους σε σχέση την ανάληψη έργων των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και την εξέλιξη των σχετικών συμβάσεων αλλα και σε σχέση με την σύναψη και εξέλιξη αλλων συμβάσεων που αφορούσαν δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαμαρτυρήθηκαν στον προιστάμενο του Πρωτοδικείου καθώς δεν ήταν ενήμεροι, ως δικαιούντο, για την εξέλιξη αυτή, δηλαδή για την ύπαρξη πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Οι ίδιοι επιφυλάχθηκαν για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αφήνοντας να εννοηθεί οτι δεν αποκλείεται να προβούν σε μηνύσεις ή και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης τίθενται εν αμφιβόλω οι απολογίες των πρώτων επτά κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 20 Μαίου.

Εν τω μεταξύ ένας ακόμη κατηγορούμενος, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ κ. Πρόδρομος Μαυρίδης κατέθεσε στον ανακριτή ενστάσεις περί ακυρότητας της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μαυρίδης δεν εχει ενημερωθεί για όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι αόριστα, ενώ εντός της δικογραφίας, όπως ισχυρίζεται υπάρχουν μή γνήσια και πλαστά εγγραφα τα οποία ελήφθησαν παρανόμως.

---Tι απαντά το Υπουργείο  Οικονομίας

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σε σχέση με την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για την υπόθεση Siemens, ανακοινώνεται ότι:

Η παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου έγινε προς υπεράσπιση των συμφερόντων του και απλώς περιγράφει την δίκη, στην οποία αυτό παρίσταται .

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του δικογράφου, ιδίως δε εκείνη που αναφέρεται σε δήθεν αποδοχή κατηγοριών, είναι παντελώς ανυπόστατη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v