Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σε σταθερές αναθεωρεί τις προοπτικές η S&P

Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι αναθεώρησε τις προοπτικές της για την Εθνική Τράπεζα σε σταθερές από θετικές, σε απάντηση των προθέσεων της τράπεζας να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην πέμπτη μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα Finansbank.

Εθνική: Σε σταθερές αναθεωρεί τις προοπτικές η S&P
Η Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι αναθεώρησε τις προοπτικές της για την Εθνική Τράπεζα σε σταθερές από θετικές, σε απάντηση των προθέσεων της τράπεζας να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην πέμπτη μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα Finansbank, μεταδίδει το Reuters.

Την ίδια στιγμή, επαναβεβαίωσε την αξιολόγηση ”ΒΒΒ+/Α-2” για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα.

”Αν και η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ενισχύει το χρηματοοικονομικό της προφίλ και συνεχίζει να αποδίδει η στρατηγική της, η εξαγορά της Finansbank, λόγω του μεγέθους της, αλλοιώνει το επιχειρηματικό της προφίλ, εισάγει επιπλέον κινδύνους και προκλήσεις και καθιστά το χρηματοοικονομικό προφίλ της Εθνικής εν δυνάμει πιο ρευστό”, ανέφερε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

”Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν μία δυνητική θετική αναθεώρηση της αξιολόγησης απίθανη”, υπογράμμισε.

Αλλά πρόσθεσε ότι στα τρέχοντα επίπεδα, οι αξιολογήσεις στηρίζονται από την κυρίαρχη θέση της Εθνικής στην Ελλάδα, το ισχυρό χρηματοδοτικό της προφίλ, την αυξανόμενη κερδοφορία και την έμμεση συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v