Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Να επιμείνει η κυβέρνηση σε αλλαγές

Να επιμείνει η κυβέρνηση στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών δήλωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Νανόπουλος.

Νανόπουλος: Να επιμείνει η κυβέρνηση σε αλλαγές
Να επιμείνει η κυβέρνηση στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών δήλωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Νανόπουλος.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 286 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,90 ευρώ ανά µετοχή (περιλαµβανοµένου και του προµερίσµατος 0,36 ευρώ ανά µετοχή). Το υπόλοιπο προς διανομή στους μετόχους μέρισμα ανέρχεται σε 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

Το µέρισµα αυτό αντιστοιχεί σε µερισµατική απόδοση 3,4%, µε βάση την τιµή της µετοχής στα τέλη του 2005. Είναι δε αυξηµένο κατά 25% σε σχέση µε το µέρισµα της χρήσης του 2004, υπερκαλύπτοντας τον στόχο που είχε θέσει η διοίκηση για αύξηση 15%.

Οι μετοχές από την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2006, θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος, το οποίο θα πληρώνεται από τις 13 τρέχοντος μηνός.

Η τακτική γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη δωρεάν διανομή 2 νέων µετοχών για κάθε 10 παλαιές. Αναμένεται ότι θα ληφθούν εγκαίρως οι κατά τον νόμο απαραίτητες εγκρίσεις ώστε η αποκοπή του δικαιώματος για τη λήψη των νέων μετοχών να γίνει στις 10 Μαΐου και η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στη Χρηματιστήριο Αθηνών στις 17 Μαΐου 2006.

Σημειώνεται αναφορικά με την πορεία της μετοχής ότι για την περίοδο από 31.12.2001 μέχρι και σήμερα η μετοχή της Eurobank είχε καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., τον τραπεζικό δείκτη και τον δείκτη Eurostoxx.

Επίσης, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank EFG παρουσίασε συνεχή αυξητική τάση φθάνοντας σήμερα στο 26% του συνόλου, αποδεικνύοντας ότι η μετοχή της τράπεζας συγκαταλέγεται πλέον στις πιο ελκυστικές επενδυτικές επιλογές και για τα διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG, κ. Ν. Νανόπουλος, καταλήγοντας τόνισε ότι: ”οι υψηλές μας επιδόσεις σ’ όλους τους τομείς και η συνεχής ισχυροποίηση της παρουσίας μας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιφέρεια επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την ορθότητα της στρατηγικής μας, την αποτελεσματικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και τη συνέπεια με την οποία το υλοποιούμε. Κάθε χρόνο μέχρι σήμερα υπερκαλύπτουμε τους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε. Η εκπλήρωση των στόχων αυτών μας οδήγησε στην ανακοίνωση νέων στόχων για την τριετία 2006-2008.

Ειδικότερα στοχεύουμε σε:

* Μέση ετήσια αύξηση κερδών τουλάχιστον 20% το 2006-2008.

* Καθαρά κέρδη τουλάχιστον 615 εκατ. ευρώ το 2006, που αντιστοιχεί σε αύξηση 23%.

* Αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων 25% έως το 2008.

* Δείκτη κόστους/έσοδα 45% έως το 2008”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v