Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΥΓΕΙΑ το 25,83% του Μητέρα (update)

Η διοίκηση του ΥΓΕΙΑ ανακοινώνει ότι υπεγράφησαν συμφωνητικά αγοράς μετοχών, βάσει των οποίων πρόκειται να αποκτήσει συνολικά το 25,83% των μετοχών του ΜΗΤΕΡΑ έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 66 εκατ. ευρώ.

Στο ΥΓΕΙΑ το 25,83% του Μητέρα (update)
Η διοίκηση του ΥΓΕΙΑ ανακοινώνει ότι υπεγράφησαν συμφωνητικά αγοράς μετοχών, βάσει των οποίων πρόκειται να αποκτήσει συνολικά το 25,83% των μετοχών του ΜΗΤΕΡΑ έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 66 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμφωνίες αυτές έγιναν με υπόδειξη του Δ.Σ. του ΜΗΤΕΡΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας που είχε ανακοινωθεί στις 24 Μαρτίου.

Πρόθεση του ΥΓΕΙΑ είναι η υλοποίηση της στρατηγικής συμμαχίας ως έχει ανακοινωθεί και η διατήρηση του χαρακτήρα του ΜΗΤΕΡΑ ως ”νοσοκομείου γιατρών” (doctors’ hospital).

Φιλοδοξία του ΥΓΕΙΑ είναι η παροχή υπηρεσιών ευρέος φάσματος και υψηλής ποιότητας, με τη δημιουργία ενός μεγάλου και εύρωστου ομίλου στον χώρο της ιδιωτικής υγείας μέσα από απόλυτα συναινετικές διαδικασίες και την πλήρη επιδοκιμασία και συσπείρωση των γιατρών όλων των επιχειρήσεων που θα επιθυμήσουν να συμπράξουν.

Εξάλλου, κατόπιν παραιτήσεως των μελών του Δ.Σ. του ΥΓΕΙΑ η εταιρία απέκτησε νέο Δ.Σ. που σχηματίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Ανδρέας Βγενόπουλος

Αντιπρόεδρος: Χρήστος Μαρουδής (ιατρός, νυν Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΜΗΤΕΡΑ).

Διευθύνων Σύμβουλος: Πασχάλης Μπουχώρης (τέως Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας με πολυετή θητεία στα θεραπευτήρια ΙΑΣΩ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ, ΛΗΤΩ κ.λ.π.).

Μέλος: Αρετή Σουβατζόγλου (Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της MARFIN F.G.).

Μέλος: Αναστάσιος Κυπριανίδης (Σύμβουλος Επιχειρήσεων).

Εκ των ανωτέρω μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη είναι οι κ.κ. Χ. Μαρουδής και Α. Κυπριανίδης.

Ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Κ. Κιτσιώνας παραμένει ως Γενικός Διευθυντής της εταιρίας. Λόγω του περιορισμού του αριθμού των μελών του Δ.Σ. που εκ του καταστατικού είναι 5, τόσον ο κ. Κιτσιώνας όσον και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ κ. Βασίλης Σεϊτανίδης θα προταθούν ως μέλη του νέου Δ.Σ. της εταιρείας μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση που μεταξύ άλλων θα έχει σαν θέμα και την αύξηση των μελών του Δ.Σ., από 5 σε 11.

Ο νέος Πρόεδρος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Αναλαμβάνω την Προεδρία του ΥΓΕΙΑ για να επιβλέψω προσωπικά την αναδιοργάνωση και την επέκταση του θεραπευτηρίου σύμφωνα με τις προσδοκίες των γιατρών του και με στόχο την παροχή υπηρεσιών ποιότητας σε ένα περιβάλλον υψηλής επιστημονικότητας, ηθικής και δεοντολογίας.

Στις καταρχήν δεσμεύσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΥΓΕΙΑ περιλαμβάνονται:

1. Η άμεση αναβάθμιση και ανεξαρτησία του Επιστημονικού Συμβουλίου των γιατρών του ΥΓΕΙΑ που θα θεσμοθετηθεί και καταστατικά,

2. Η πλήρης αξιοποίηση της συνεργασίας με το HARVARD MEDICAL SCHOOL με τελικό στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασθενείς του θεραπευτηρίου και,

3. Η ενίσχυση του χαρακτήρα του θεραπευτηρίου σε ”θεραπευτήριο γιατρών” (doctors’ hospital) μεταξύ άλλων και με την δυνατότητα, μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, και της μετοχικής τους συμμετοχής.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v