Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς Leasing: Απόσχιση τμημάτων κλάδων

Την έναρξη διαδικασίας απόσχισης τμημάτων κλάδων της Πειραιώς Leasing και την εισφορά τους στην Πειραιώς ΑΕ Εξυπηρέτησης Ακτοπλοϊκών και Άλλων Μεταφορών, θυγατρική κατά 100% της Τράπεζας Πειαραιώς, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της Πειραιώς Leasing. Στο πλαίσιο της απόφασης η Πειραιώς Leasing προτίθεται να αποκτήσει το σύνολο της εν λόγω θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς Leasing: Απόσχιση τμημάτων κλάδων
Την έναρξη διαδικασίας απόσχισης Τμημάτων Χρηματοδοτικής Μίσθωσης Ακινήτων, Επαγγελματικών Οχημάτων, Επιβατικών Οχημάτων, Μηχανημάτων – Επίπλων και αεροσκαφών της Πειραιώς Leasing και την εισφορά τους στην Πειραιώς ΑΕ Εξυπηρέτησης Ακτοπλοϊκών και Άλλων Μεταφορών, θυγατρική κατά 100% της Τράπεζας Πειαραιώς, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της Πειραιώς Leasing.

Ειδικότερα, η Πειραιώς Leasing θα μετατραπεί σε εταιρία με αποκλειστικό σκοπό τη σύναψη χρηματοδοτικών μισθώσεων και θα μετονομασθεί σε Πειραιώς Leasing Χρηματοδοτικές Μισθώσεις.

Ως ημερομηνία σύνταξης της Λογιστικής Κατάστασης Μετασχηματισμού για τον προσδιορισμό της λογιστικής αξίας των αποσχιζόμενων τμημάτων κλάδου ορίσθηκε η 31/3/2006.

Στο πλαίσιο της ως άνω σκοπούμενης απόσχισης τμημάτων κλάδου και ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής, η Πειραιώς Χρηματοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ προτίθεται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της εταιρίας Πειραιώς Ανώνυμη Εταιρία Εξυπηρέτησης Ακτοπλοϊκών και Άλλων Μεταφορών, αμέσως μετά τη λήψη της κατά νόμο απαιτούμενης προηγούμενης άδειας της προσεχούς Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v