Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρικό ”μπλόκο” στη ΔΕΗ για Bobol Vol

Η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που επέτρεπε στη ΔΕΗ να συνεχίσει με την πώληση της ενεργειακής μονάδας 630 MW Bobov Dol που έχει παραμείνει στάσιμη, δήλωσε την Πέμπτη.

Βουλγαρικό ”μπλόκο” στη ΔΕΗ για Bobol Vol
Η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που επέτρεπε στη ΔΕΗ να συνεχίσει με την πώληση της ενεργειακής μονάδας 630 MW Bobov Dol που έχει παραμείνει στάσιμη, δήλωσε την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κίνηση είναι μια απότομη μεταστροφή από την προηγούμενη εκφρασμένη πρόθεση της αρχής να κλείσει γρήγορα την συμφωνία και αποτελεί πλήγμα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξωραΐσει την επενδυτική της εικόνα και να πωλήσει ενεργειακές μονάδες ενόψει της προγραμματισμένης ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.

Πηγή κοντά στη διαδικασία είπε ότι η αρχή άσκησε έφεση στην απόφαση της 14ης Μαρτίου που είχε ανατρέψει την ακύρωση από την κυβέρνηση του διαγωνισμού πέρυσι λόγω πιέσεων από τα συνδικάτα των εργαζομένων και τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με το Bobov Dol, καθώς και λόγω έλλειψης στήριξης από υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος της αρχής Veneta Nacheva δήλωσε μόνο ότι η αρχή λειτουργεί εκ μέρους του εποπτικού της συμβουλίου.

”Ασκήσαμε έφεση, γιατί ακολουθούμε τις υποχρεωτικές οδηγίες του εποπτικού συμβουλίου της αρχής”, δήλωσε η κ. Nacheva, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v