Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑτΕ: Υπερκάλυψη placement-ενεργοποίηση option

Πάνω από 2 φορές υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση 2.300.000 μετοχών ή ποσοστού 5,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιο της Ελλάδος σε αλλοδαπούς και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση στην οποία προχώρησε η Μυτιληναίος.

ΑτΕ:  Υπερκάλυψη placement-ενεργοποίηση  option
Πάνω από 2 φορές υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεση 2.300.000 μετοχών ή ποσοστού 5,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Αλουμίνιο της Ελλάδος, με ιδιωτική τοποθέτηση στην οποία προχώρησε η Μυτιληναίος.

Ειδικότερα, νωρίτερα την Πέμπτη η Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαθέσει έως (κατ ανώτατο όριο) 2.300.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της Αλουμίνιο της Ελλάδος με τη μέθοδο του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) σε αλλοδαπούς και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ο αριθμός των μετοχών που διατέθηκαν αντιπροσωπεύει περίπου το 5,33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ όλες οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ήταν κυριότητος της Μυτιληναίος.

Η εταιρία UBS Limited ενεργεί ως διαχειριστής του βιβλίου προσφορών (bookrunner).

Βάσει των μετοχολογίων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (27/03/06), η Μυτιληναίος κατέχει το 46% του Αλουμινίου της Ελλάδος, η Pechiney ελέγχει ποσοστό 7,18% και η Morgan Stanley το 5,02%.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου ενεργοποιεί αύριο το option που του επιτρέπει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 7,18% της Α.τ.Ε. από την Alcan. Η αρχική τιμή για το option ήταν στα 6,95 ευρώ, θα πρέπει όμως να διαιρεθεί δια του 2 ανα μετοχή, κατόπιν του split που έχει προηγηθεί, για να δώσει την σημερινή τιμή αγοράς που θα πληρώσει η Μυτιληναίος!

Ως αποτέλεσμα, αυτών των κινήσεων, η Μυτιληναίος θα καταγράψει σημαντικότατα πραγματικά κέρδη, αλλά και υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v