Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Εργο για την Probank

Την ολοκληρωμένη λύση Διαχείρισης Κινδύνου (Enterprise Risk Management) της Profile, επέλεξε η τράπεζα Probank, με 61 καταστήματα σήμερα πανελλαδικά και στόχο να φτάσει τα 80 έως το 2007, προκειμένου να καλύψει τις νέες απαιτήσεις του Συμφώνου της Βασιλείας II.

Profile: Εργο για την Probank
Την ολοκληρωμένη λύση Διαχείρισης Κινδύνου (Enterprise Risk Management) της Profile, επέλεξε η τράπεζα Probank, με 61 καταστήματα σήμερα πανελλαδικά και στόχο να φτάσει τα 80 έως το 2007, προκειμένου να καλύψει τις νέες απαιτήσεις του Συμφώνου της Βασιλείας II, καθώς και επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως Asset / Liability Management, Profitability, Funds Transfer Pricing, Market Risk και Credit Rating.

Η Probank επέλεξε τη λύση SunGard Basel II Capital Manager (B2CM) που παρέχει η Profile, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις υπολογισμού διαχείρισης εποπτικών κεφαλαίων για τον πιστωτικό και το λειτουργικό κίνδυνο σε προσεγγίσεις Standardized και IRB (Πυλώνας 1), την παραγωγή των σχετικών αναφορών (ΤτΕ και CEBS), καθώς και για την πλήρη κάλυψη των Πυλώνων 2 και 3 του Συμφώνου.

Εκτός από το σύστημα Basel II Capital Manager (B2CM) η Probank επέλεξε ακόμη τις παρακάτω λύσεις:

* BancWare Focus ALM και Profitability για τη στατική και δυναμική διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού ισολογισμών (Asset / Liability Management), και την ανάλυση κερδοφορίας,

* BancWare Data Management για την διαχείριση των δεδομένων της Τράπεζας, την δημιουργία Data Warehouse και Funds Transfer Pricing,

* Profile Analytics για Credit Rating εταιριών και δημιουργία εσωτερικού μοντέλου εκτίμησης της πιστοληπτικής τους ικανότητας βάσει ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων, και τέλος

* Market Risk για τη δημιουργία μοντέλων Value at Risk (Parametric, Monte Carlo, Historical Simulation VaR), υπολογισμό των Greeks του χαρτοφυλακίου, back testing και stress testing.

Ο κ. Α. Μουζακίτης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας δήλωσε ότι ”Τα κριτήρια επιλογής της συνολικής αυτής λύσης από την Probank είναι η διεθνής αποδοχή τους από μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, η πλούσια λειτουργικότητά τους αλλά και για η τοπική υλοποίηση και υποστήριξη που παρέχει η Profile ως στρατηγικός συνεργάτης της SunGard”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v