Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Γερμανική ”παρέμβαση” στην επικείμενη Οδηγία

Επιδράσεις στην κοινοτική οδηγία αναμένεται να έχει η απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε εταιρίες να ανταγωνίζονται το κρατικό μονοπώλιο τζόγου, ενώ στο τελευταίο απαγορεύεται να διαφημίζεται.

ΟΠΑΠ: Γερμανική ”παρέμβαση” στην επικείμενη Οδηγία
Ανακατατάξεις στην υπό διαμόρφωση κοινοτική οδηγία για τις υπηρεσίες τζόγου ενδέχεται να επιφέρει η απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων, όπως αυτή περιγράφεται στα πρωινά reports των χρηματιστηριακών.

Σύμφωνα με τα γερμανικά δικαστήρια, στο εξής απαγορεύεται η δραστηριοποίηση εταιριών που ανταγωνίζονται το κρατικό μονοπώλιο τζόγου, όπως επίσης και η διαφήμιση των υπηρεσιών του κρατικού αυτού μονοπωλίου.

Η σημασία της εξέλιξης αυτής σχετίζεται με τη βαρύτητα που αναμένεται να έχει στην κοινοτική οδηγία η θέση των γερμανικών αρχών. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω οδηγία δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι, ενώ όπως έχει γνωστό θα εξαιρεί τις εταιρίες τζόγου από την υποχρέωση των κρατών να παρέχουν πλήρη ελευθερία ανταγωνισμού.

Εξάλλου, την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του ανταγωνισμού από το στοιχηματισμό μέσω internet εκφράζει με σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Κέρδος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Β. Νειάδας. Ο ίδιος επισημαίνει ωστόσο, ότι ακόμα και στην περίπτωση που η κοινοτική οδηγία εφαρμοστεί με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για τον ΟΠΑΠ, ο παράνομος, όπως τον χαρακτηρίζει ανταγωνισμός δεν θα εξαλειφθεί εντελώς, καθώς αντίστοιχες υπηρεσίας προσφέρουν και εταιρίες από φορολογικούς παραδείσους.

Ο κ. Νειάδας τόνισε πως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 ο ΟΠΑΠ έχασε 275 εκατ. ευρώ από το παράνομο Στοίχημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v