Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργο ύψους 7,243 εκ. για Intrasoft International

Η Intrasoft International ανέλαβε το έργο EUROMED για το Γραφείο Συνεργασίας EuropAid της Ευρωπαικής Ενωσης, συνολικού προϋπολογισμού 7.243.000 ευρώ και διάρκειας 3 χρόνων.

Εργο ύψους 7,243 εκ. για Intrasoft International
Η Intrasoft International ανέλαβε το έργο EUROMED για το Γραφείο Συνεργασίας EuropAid της Ευρωπαικής Ενωσης, συνολικού προϋπολογισμού 7.243.000 ευρώ και διάρκειας 3 χρόνων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αυτό θα ωφελήσει τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς στη Μεσόγειο, οι οποίοι χρειάζονται τις απαραίτητες υποδομές που υποστηρίζουν την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητά τους.

Το έργο έρχεται να συμπληρώσει το σημαντικό κενό που υπάρχει στην ανάπτυξη καινοτομίας των επιχειρήσεων και να δημιουργήσει καινοτόμα συστήματα στις MEDA χώρες της Μεσογείου. Αυτές οι χώρες, προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στη διεθνοποιημένη οικονομία, έχουν ανάγκη από νέα τεχνογνωσία, δεξιότητες και αυτοσυντηρούμενες υποδομές.

Στόχος του έργου είναι παρέχει στις επιχειρήσεις της Μεσογείου νέα εργαλεία ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Τα εργαλεία αυτά θα ενισχύσουν την ανάπτυξή των επιχειρήσεων έτσι ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός σύνδεσμος μεταξύ έρευνας και αγοράς.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Intrasoft International και τους συνεργάτες της μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξειδικευμένη υποστήριξη, εκπαίδευση, επισκέψεις καθώς και της δημιουργίας και λειτουργίας των απαραίτητων τοπικών υποδομών υποστήριξης.

Το έργο EUROMED θα επιδράσει θετικά στο σχεδιασμό κοινών στρατηγικών και έργων, της κουλτούρας για καινοτομία στις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη ενδιάμεσων οργανισμών, την ενίσχυση των υποδομών καινοτομίας στη Μεσόγειο ή αντιστοίχων οργανισμών που υποστηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στη δημιουργία σταθερών συνδέσμων μεταξύ Ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Intrasoft International, καθώς είναι το πρώτο έργο που αφορά τις Μεσογειακές χώρες (MEDA) και παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης στις τοπικές αγορές. Με το EUROMED η Intrasoft International θα μεταφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στο χώρο της καινοτομίας και της πρωτοπορείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τις χώρες της Μεσογείου, έχοντας υλοποιήσει έργα όπως CORDIS, Trend Chart on Innovation, IRC και IRE.

Πρόκειται για την πρώτη στην ουσία ”πρακτική άσκηση” με στόχο τη διεθνοποίηση και την εξαγωγή των Ευρωπαϊκών υποστηρικτικών υποδομών και είναι πολύ σημαντική, όχι μόνον για την Intrasoft International αλλά και για το EuropAid.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v