Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Εθνική- Citigroup μάχονται για την Finansbank

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μάχη για την πώληση της τουρκικής Finansbank με βασικούς διεκδικητές, όπως όλα δείχνουν τη Citigroup και την Εθνική τράπεζα.

WSJ: Εθνική- Citigroup μάχονται για την Finansbank
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μάχη για την πώληση της τουρκικής Finansbank με βασικούς διεκδικητές, όπως όλα δείχνουν τη Citigroup και την Εθνική Τράπεζα.

Για το θέμα αυτό αναφέρεται σε εκτενές άρθρο η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι οι δύο τράπεζες αναμένεται να υποβάλουν τις προσφορές τους σήμερα και οι νικητής θα αναδειχθεί εντός μιας εβδομάδας, ενώ ανάδοχος είναι η Morgan Stanley.

Η Finensbank κοστίζει σήμερα 5,2 δισ. δολάρια, ενώ στα βασικά της πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται το γεγονός ότι θυγατρικές της λειτουργούν σε Ρωσία και Ρουμανία, οι οποίες είναι χώρες – στόχοι και για την Εθνική.

Η χρηματιστηριακή αξία της Citigroup, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα ανέρχεται σε περίπου 223 δισ. δολαρίων, υπερβαίνοντας κατά πολύ εκείνη της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Εάν η συμφωνία της Citigroup τελεσφορήσει, αυτό θα σημάνει την πρώτη μεγάλη εξαγορά αφότου η τράπεζα πλήρωσε 1,25 δισ. δολάρια για το βραχίονα χρηματοδότησης καταναλωτών της Washington Mutual Inc. το 2004.

Η Εθνική Τράπεζα θεωρεί τη Finansbank ως ένα στρατηγικό ”κλειδί” και πιθανόν να οδηγήσει υψηλότερα την τιμή στη δημοπρασία.

Τα καθαρά κέρδη της Finansbank το 2005 αυξήθηκαν κατά 68% στα 359,1 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v