Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Υπογραφή συμβάσεων για δύο έργα

Στην υπογραφή συμβάσεων για την κατασκευή δύο συνεχόμενων τμημάτων της μεσογειακής χάραξης της Εγνατίας Οδού, συνολικού προϋπολογισμού 118,3 εκατ. ευρώ, προχώρησε η J&P Άβαξ. Η προθεσµία για την κατασκευή των έργων ορίζεται σε τριάντα (30) µήνες από την υπογραφή των συµβάσεων.

J&P Άβαξ: Υπογραφή συμβάσεων για δύο έργα
Στην υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή δύο συνεχόμενων τμημάτων της μεσογειακής χάραξης της Εγνατίας Οδού προχώρησε η J&P Άβαξ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα τμήματα ”Εγνατία Οδός: Τµήµα μεσόγειας χάραξης Στρυµόνας – Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Στρυµόνα έως Α/Κ Μουσθένης Χ.Θ. 23+040 (12.1.1)”, προϋπολογισµού 59,9 εκατ. ευρώ και ”Εγνατία Οδός: Τµήµα μεσόγειας χάραξης Στρυµόνας – Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Μουσθένης (Χ.Θ. 23+040) έως έξοδο σήραγγας Συµβόλου (Χ.Θ. 36+900) (12.1.2)”, προϋπολογισµού 58,4 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αφορούν στην πλήρη κατασκευή δύο συνεχόµενων τµηµάτων της μεσόγειας χάραξης ”Στρυµόνας – Αγ. Ανδρέας” της Εγνατίας οδού, η οποία θα διέρχεται µεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου όρους και του Συµβόλου όρους, µε συνολικό µήκος των δύο τµηµάτων στα 38,9 χλµ. περίπου, µε διατοµή αυτοκινητοδρόµου ανεξάρτητων κλάδων µε κεντρική νησίδα και δύο λωρίδες συν µία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Περιλαµβάνει την αναβάθµιση του ανισόπεδου κόµβου Στρυµόνα, την κατασκευή των ανισόπεδων κόµβων Γαληψού – Ορφανίου, Μουσθένης και Ελευθερούπολης, την κατασκευή της δίδυµης σήραγγας Συµβόλου όρους, µήκους 2,36 χλµ. περίπου σε µονό κλάδο, την κατασκευή του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου συνολικού µήκους 66,7 χλµ. περίπου και όλα τα συνοδά έργα (µεγάλα και µικρά τεχνικά, ανισόπεδες διασταυρώσεις, έργα αποχέτευσης οµβρίων και αποστράγγισης της οδού, τη σήµανση, τον ηλεκτροφωτισµό κόµβων και γεφυρών, τη φωτεινή σηµατοδότηση, την κατασκευή των κτιρίων εξυπηρέτησης της σήραγγας, την επένδυση των πρανών κ.λπ.).

Η προθεσµία για την κατασκευή των έργων ορίζεται σε τριάντα (30) µήνες από την υπογραφή των συµβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v