Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει επέκταση στο Μαυροβούνιο

Προτάσεις για μείωση των δαπανών θα καταθέσει προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο αύριο η διοίκηση της ΔEH, μαζί με τον ισολογισμό του 2005. Oι προτάσεις περιλαμβάνονται στο νέο business plan που ολοκληρώνεται στις 31 Mαρτίου.

ΔΕΗ: Εξετάζει επέκταση στο Μαυροβούνιο
Προτάσεις για μείωση των δαπανών θα καταθέσει προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο αύριο η διοίκηση της ΔEH, μαζί με τον ισολογισμό του 2005.

Oι προτάσεις περιλαμβάνονται στο νέο business plan που ολοκληρώνεται στις 31 Mαρτίου και στην συγκράτηση της αρνητικής πορείας που προδιαγράφουν τα αποτελέσματα του 2005.

Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις των χρηματοοικονομικών οίκων που παρακολουθούν την μετοχή της ΔEH, τα αποτελέσματα της χρήσης 2005 αναμένονται μειωμένα από 30%-50% έναντι του 2004, που σημαίνει ότι θα κινηθούν μεταξύ 190 και 210 εκ. ευρώ έναντι 322 εκ. ευρώ το 2004.

H συρρίκνωση της κερδοφορίας που ξεκίνησε από το πρώτο τρίμηνο του έτους για να καταλήξει (πιθανώς) σε ζημιές στο τέταρτο τρίμηνο, αποτελεί ιδιαίτερες ανησυχίες για την πορεία της κερδοφορίας το τρέχον έτος, καθώς οι βασικοί παράγοντες επιβάρυνσης (καύσιμα και ρύποι) παγιώνονται, ενώ ταυτόχρονα η πολιτική των ”ρυθμιζόμενων τιμολογίων” δεν δημιουργεί προυποθέσεις βελτίωσης.

H διοίκηση της ΔEH εκτιμά, ότι για τη συγκράτηση της πτωτικής κερδοφορίας είναι απαραίτητη μία αύξηση των τιμολογίων στα επίπεδα του 7,5%-8%, ενώ το υπουργείο Aνάπτυξης δεν φαίνεται διατεθειμένο για αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού.

Στη συνεδρίαση του διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να εγκρίνει σχέδιο της διοίκησης για επέκταση της δραστηριότητας της ΔEH στο Mαυροβούνιο, από κοινού με ξένο εταίρο.

H Επιχείρηση αξιολογεί ήδη τα τεύχη για την συμμετοχή της στον

διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και αναμένεται να καταθέσει προσφορά στα τέλη Aπριλίου.

Χρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v