Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Στο 10,54% η συμμετοχή της Petroshares

Την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης 6.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Motor Oil στις 23 Μαρτίου ανακοίνωσε η Petroshares Limited, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό 10,54% από 16,4%.

Motor Oil: Στο 10,54% η συμμετοχή της Petroshares
Την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης 6.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Motor Oil στις 23 Μαρτίου μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) σε αλλοδαπούς και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση ανακοίνωσε η Petroshares Limited.

Mετά την ανωτέρω πώληση το άμεσο ποσοστό συμμετοχής της Petroshares Limited επί των δικαιωμάτων ψήφου της Motor Oil διαμορφώθηκε σε 10,54% από 16,4%.

Ταυτόχρονα, το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της Motor Oil Holdings (νομικό πρόσωπο που ελέγχει την Petroshares) επί των δικαιωμάτων ψήφου της Motor Oil διαμορφώθηκε σε 61,54% από 67,4%.

Στο εν λόγω ποσοστό περιλαμβάνονται τα δικαιώματα ψήφου που κατέχoυν οι ελεγχόμενες από την ίδια εταιρίες Petroshares Limited, ήτοι 10,54% και Petroventure Holdings Limited, ήτοι 51,00%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας παρέμεινε μηδενικό.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προσφορά είχε μεγάλη ανταπόκριση σε επενδυτές και η τιμή διάθεσης ορίστηκε σε 22,44 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 0,7% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της 22ας Μαρτίου 2006. Οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23 Μαρτίου 2006.

Η Citigroup Global Markets Limited (Citigroup), η Merrill Lynch International (Merrill Lynch) και η NBG International ορίστηκαν συντονιστές (managers) για τη διάθεση των μετοχών. Οι Citigroup και Merrill Lynch ενήργησαν ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (bookrunners).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v