Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: ”Προέχει η οργανική ανάπτυξη”

Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό περιέγραψε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, κ. Μ. Κολακίδης. Πρωταρχικό στόχο της Πειραιώς, δήλωσε το στέλεχος, ειναι η οργανική ανάπτυξη. Τι σχεδιάζεται για Αίγυπτο, ΗΠΑ, ΝΑ. Ευρώπη.

Πειραιώς: ”Προέχει η οργανική ανάπτυξη”
Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιέγραψε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, κ. Μ. Κολακίδης.

Όπως είπε, η Πειραιώς σκοπεύει να προσφέρει σε επενδυτές μέρος του εμπορικού κέντρου Picar μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Κολακίδης, κορυφαία προτεραιότητα της Πειραιώς είναι η οργανική ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων. Στην Ελλάδα το σκοπούμενο μερίδιο αγοράς στο δανεισμό είναι περισσότερο από 12% μέσα στο 2006, με στόχο το 14% έως το 2008.

Για την Εμπορική ο κ. Κολακίδης είπε πως, αν και παρακολουθεί στενά το θέμα της πώλησης, η εξαγορά της δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς μια τέτοια κίνηση θα αποσπούσε την Πειραιώς από τη στρατηγική της ταχείας επέκτασης.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες στην Αίγυπτο, η Πειραιώς επιθυμεί να αυξήσει τα υποκαταστήματά της στα 35 από 10 έως το τέλος του 2006, ενώ ψάχνει και για άλλες ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή.

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στόχος της Πειραιώς είναι κυρίως η οργανική ανάπτυξη, ενώ σχεδιάζει να υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για την Panonska Bank. Στις ΗΠΑ, σχεδιάζεται η επέκταση του franchise στη Νέα Υόρκη από 4 μονάδες στις 15.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v