Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot:Στόχος η περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό

Περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων της, σχεδιάζει η Intralot, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κ. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

Intralot:Στόχος η περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό
Περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων της, σχεδιάζει η Intralot, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κ. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι ο τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως προμηθευτής συστημάτων τυχερών παιχνιδιών βάσει πωλήσεων έχει καταθέσει προσφορά για την διαχείριση τυχερών παιχνιδιών στη Νότιο Αφρική και την Βικτώρια στην Αυστραλία, καθώς και στην Ταiβάν.

”Αναμένουμε επίσης ο διαγωνισμός για την εθνική λοταρία στην Τουρκία και την Ρωσία να προκηρυχθεί εντός του έτους”, πρόσθεσε.

Η Intralot είχε πει ότι θα ενδιαφερόταν να ενισχύσει την παρουσία της στην Ρωσία μέσω της διαχείρισης του πανρωσικού Λόττο.

H εταιρία ανέλαβε το 2004 από κοινού με την μαλαισιανή Tanjong την λειτουργία των on-line τυχερών παιχνιδιών στη Μόσχα.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, η Intralot θα μπορούσε να διπλασιάσει το δίκτυό της σύντομα, αρκεί να λάβει την σχετική άδεια από τις τουρκικές αρχές.

Η Intralot κατέχει ποσοστό 45% στην τουρκική εταιρία Inteltek, που έχει την αποκλειστική διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία μέχρι το 2012. Το 2005, τα έσοδα του αθλητικού στοιχήματος στην χώρα ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αντωνόπουλος είπε ακόμη ότι η Intralot θα ανακοινώσει σύντομα κάποια συμφωνία στην Κίνα, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ επεξεργάζεται έργα στην Βραζιλία και την Αργεντινή.

Η Intralot, με παρουσία σε 32 χώρες και στις πέντε ηπείρους, είχε πει ότι θα ενδιαφερόταν να επεκταθεί και στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία αναμένεται να παραχωρήσει νέα άδεια διαχείρισης του Λόττο εντός του 2007.

Για την Ελλάδα, ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε ότι η Intralot προτίθεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που σχεδιάζει να προκηρύξει ο ΟΠΑΠ τον επόμενο μήνα για την επιλογή συμβούλου, ώστε ο ίδιος ο οργανισμός να αναλάβει την διαχείριση του βασικού του παιχνιδιού ”Στοίχημα”.

Η Intralot διαχειρίζεται το παιχνίδι σήμερα, αλλά η σύμβασή της λήγει στις αρχές του 2007 με δικαίωμα ανανέωσης για τρία ακόμη έτη.

”Η πρόθεσή μας είναι θετική. Αλλά η απόφαση θα εξαρτηθεί από τους ειδικούς όρους και τις προϋποθέσεις (του διαγωνισμού)”, δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v