Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώθηκε στρατηγική συμμαχία Marfin - Εγνατίας

Στη Marfin Financial Group θα καταλήξει ποσοστό από 34%-49% της Εγνατίας έναντι τιμήματος 6,30 ευρώ ανά μετοχή. Όπως ανακοινώθηκε προς το χρηματιστήριο, ο κ. Θεοχαράκης και οι λοιπoί βασικοί μέτοχοι της Εγνατίας αποφάσισαν να δεχτούν την προταση της Marfin.

Ανακοινώθηκε στρατηγική συμμαχία Marfin - Εγνατίας
Την πρόταση της Marfin αποφάσισαν να δεχτούν ο κ. Β. Θεοχαράκης και οι λοιποί βασικοί μέτοχοι της Εγνατίας Τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους προς το Χ.Α. Ετσι, ποσοστό από 34% έως 49% της Εγνατίας θα καταλήξει στη Marfin έναντι τιμήματος 6,3 ευρώ ανά μετοχή.

”Μετά την εξέταση διαφόρων ιδιαίτερα τιμητικών προτάσεων που δέχθηκαν, αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση της Marfin Financial Group για στρατηγική συμμαχία με κοινό στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κατόπιν αυτού οι βασικοί μέτοχοι της Εγνατίας θα διευκολύνουν τη μεγαλύτερη είσοδο της Marfin στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας με την πώληση προς αυτήν ενός αριθμού κοινών μετοχών, ώστε το τελικό ποσοστό της Marfin να διαμορφωθεί συνολικά κατ’ ελάχιστον στο 34% και κατά μέγιστο στο 49% του συνόλου των κοινών μετοχών.

Στο πλαίσιο της απόλυτα ισότιμης συνεργασίας του κ. Β. Θεοχαράκη και της Marfin θα ανακοινωθούν εν καιρώ οι αποφάσεις επί των εξής θεμάτων που σήμερα εξετάζονται και συζητούνται λεπτομερώς:

1. Την αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, πάντα υπό την προεδρία του κ. Βασ. Θεοχαράκη.

2. Το ύψος και τους όρους αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

3. Την αναθεώρηση ή μη του επιχειρηματικού σχεδίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, και

4. τους όρους και τις προϋποθέσεις επέκτασης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις ώστε σε συνεργασία με τη MARFIN να επιτευχθεί μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο.

”Η μεταβίβαση των μετοχών προς τη MARFIN αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 εργασίμων ημερών και το τίμημα θα είναι 6,30 ευρώ ανά μετοχή”, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Σχετικά με την ανωτέρω συμφωνία ο αντιπρόεδρος της MARFIN F.G. κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Το ότι ο κ. Β. Θεοχαράκης μας επέλεξε για ισότιμο στρατηγικό σύμμαχο αποτελεί για μας τίτλο τιμής. Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω θερμά και δημοσίως και να υποσχεθώ ότι θα εργασθούμε πολύ σκληρά στο πλευρό του για την εξυπηρέτηση και προαγωγή των συμφερόντων των μετόχων, του προσωπικού και των πελατών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v