Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 28,6% στα κέρδη του ομίλου

Αύξηση 66,43% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και ενίσχυση 28,6% στα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου εμφάνισε η Intralot για το 2005. Αύξηση 11,79% στα έσοδα και 25,2% στα κέρδη μετά φόρων της μητρικής. Στα 0,55 ευρώ διαμορφώνεται το συνολικό μέρισμα για τη χρήση.

Intralot: Αύξηση 28,6% στα κέρδη του ομίλου
Με αύξηση των εσόδων και ενίσχυση των κερδών έκλεισε το 2005 για την Intralot τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Το συνολικό μέρισμα που θα προτείνει η διοίκηση της εταιρίας για το 2005 διαμορφώνεται στα 0,55 ευρώ, ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης, ενώ υπενθυμίζεται πως η Intralot έχει ήδη διανείμει προμέρισμα 0,23 ευρώ.

Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot ενισχύθηκε κατά 66,43% και ανήλθε στα 522,96 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 314,22 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Τα EBITDA του ομίλου σημείωσαν αύξηση 52,2% και ανήλθαν σε 160 εκατ. ευρώ, από 105,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 51,7% και ανήλθαν στα 150,5 εκατ. ευρώ από 99,2 εκατ. ευρώ το 2004.

Τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσιάζουν την ίδια στιγμή αύξηση 28,6%, διαμορφούμενα στα 69,9 εκατ. ευρώ, από 54,35 εκατ. ευρώ του 2004.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 29,6% στα κέρδη μετά φόρων, τα οποία τοποθετούσαν στα 74 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Intralot τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου αποτέλεσαν το 74,7% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και 56,9% των κερδών, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή παρουσία του ομίλου στην παγκόσμια αγορά.

Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση 11,79%, στα 123,71 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 110,7 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, με τα κέρδη μετά φόρων να φτάνουν στα 51,79 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 41,36 εκατ. ευρώ του 2004, ενισχυμένα κατά 25,2%.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2005, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε:

”Το 2005 ήταν μια χρονιά-σταθμός για τον Όμιλο Intralot, ο οποίος με συνέπεια και δυναμισμό συνέχισε τη διεθνή ανάπτυξη του. Η ανοδική πορεία του Ομίλου μας αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του έτους 2005, τα οποία εκπληρώνουν τις προσδοκίες των μετόχων μας και δικαιώνουν τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μας τη χρονιά που πέρασε.

Η υγιής οικονομική κατάσταση της εταιρίας επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή που θα προτείνουμε και διαμορφώνεται για το 2005 στα 0,55 ευρώ, από 0,48 ευρώ το 2004.

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2005 για την Intralot περιλαμβάνονται η απόκτηση της εταιρίας διαχείρισης και λειτουργίας Αθλητικού Προκαθορισμένου Στοιχήματος στην Πολωνία TOTOLOTEK, η αύξηση της συμμετοχής της Intralot στην εταιρία INTELTEK στην Τουρκία και η ανάκαμψη στις πωλήσεις του ”Στοιχήματος” στην Ελλάδα, έπειτα από τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του παιχνιδιού.



Το 2005 αποτελεί το εφαλτήριο για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια τόσο τη χρονιά που διανύουμε όσο και το 2007, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες: διαγωνισμούς που αφορούν σε μεγάλα έργα, ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών κρατικών φορέων τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, την αύξηση της ζήτησης των παιχνιδιών προκαθορισμένου στοιχήματος, στις 13 χώρες όπου η INTRALOT έχει ανάλογα συμβόλαια, ενόψει της διεξαγωγής του Μουντιάλ Ποδοσφαίρου στη Γερμανία και τέλος την περαιτέρω ανάπτυξη της πολλά υποσχόμενης νέας σειράς προϊόντων GameWareX που πρόσφατα παρουσιάσαμε.

Η INTRALOT θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και την επιτυχή διείσδυσή της στις διεθνείς αγορές προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στους πελάτες όσο και στους μετόχους της.”

Οι σημαντικότερες εξελίξεις για την εταιρία στο τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας είναι οι εξής:

* Τουρκία: Η Intralot αύξησε τη συμμετοχή της στην εταιρία INTELTEK, από 25% σε 45%. Η INTELTEK έχει την αποκλειστική σύμβαση διαχείρισης του Στοιχήματος για οκτώ χρόνια. Η επένδυση της INTRALOT στην INTELTEK είναι η μεγαλύτερη επένδυση ελληνικής εταιρίας στην Τουρκία και εδραιώνει την παρουσία του Ομίλου στην πολλά υποσχόμενη τουρκική αγορά.

* Μολδαβία: Η Loteria Moldovei, θυγατρική της INTRALOT στη Μολδαβία, υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας MOLDCELL, θυγατρική της TURKCELL με την οποία η INTRALOT ήδη συνεργάζεται από το 2003 για τις δραστηριότητές της στην Τουρκία.

Το έργο που ανέλαβε η Intralot στην Μολδαβία αφορά αρχικά στη διεξαγωγή παιχνιδιού Lotto μέσω μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα (SMS), με στόχο σύντομα να επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές τυχερών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

-----Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων τόσο των αναλυτών όσο και των δικών της εκτιμά η HSBC πως διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η Intralot.

Ωστόσο, ο οίκος επισημαίνει πως τα μεγέθη της Intralot ήταν ”ισχυρά”, ενώ εκτιμά πως αποτυπώνουν την επιθετική διεθνή επεκτατική πολιτική του ομίλου.

”Ικανοποιητικά” αλλά χωρίς εκπλήξεις χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τα αποτελέσματα της Intralot, ενώ υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της εταιρίας, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα αποτίμηση προεξοφλεί τη δυνατότητα του ομίλου να προχωρήσει σε μεγάλου μεγέθους projects.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v