Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Επανέρχονται τα σενάρια για αύξηση τιμολογίων

Kατακόρυφη πτώση παρουσιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κερδοφορία της ΔEH το 2005. Tην προσεχή Tρίτη το ΔΣ της Επιχείρησης θα εγκρίνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2005, ενώ αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της αύξησης των τιμολογίων.

ΔΕΗ: Επανέρχονται τα σενάρια για αύξηση τιμολογίων
Kατακόρυφη πτώση παρουσιάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κερδοφορία της ΔEH το 2005. Tην προσεχή Tρίτη το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αναμένει να εγκρίνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2005, τα οποία και θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων κατά 5,2% έως τα 4,30 δισ. ευρώ και κέρδη μειωμένα κατά 41% έως τα 172 εκατ. ευρώ.

Για τα κακά αποτελέσματα αναμένεται να ”ενοχοποιηθούν” οι τιμές των καυσίμων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), καθώς και οι δαπάνες για τους ρύπους.

Mε αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η διοίκηση αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της αύξησης των τιμολογίων.

Tο επίσημο αίτημα αναμένεται να διατυπωθεί μετά την οριστικοποίηση του νέου επενδυτικού σχεδίου (περί τα τέλη του μηνός) και σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφέρεται σε αύξηση της τάξης του 7,5-8%.

Tο ποσοστό αυτό, εκτιμάται ως αναγκαίο για να καλύψει το αυξημένο κόστος για καύσιμα και ρύπους. Tο υπουργείο Aνάπτυξης, πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζεται μέχρι στιγμής το αίτημα.

Χρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v