Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Επίκειται placement για το 5,4%

Η εταιρία Petroshares Limited, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, γνωστοποιεί την πρόθεση της να διαθέσει περίπου 6 εκατομμύρια κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως Motor Oil ήτοι ποσοστό 5,4% με την μέθοδο του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) σε αλλοδαπούς και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Motor Oil: Επίκειται placement για το 5,4%
Η εταιρία Petroshares Limited γνωστοποιεί την πρόθεση της να διαθέσει περίπου 6 εκατομμύρια κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως Motor Oil ήτοι ποσοστό 5,4% με την μέθοδο του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) σε αλλοδαπούς και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ο αριθμός των παραπάνω μετοχών προς διάθεση αντιπροσωπεύει περίπου το 5,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όλες οι παραπάνω μετοχές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι κυριότητος Petroshares.

Oι εταιρίες Citigroup Global Markets Limited (”Citigroup”), Merrill Lynch International (”Merrill Lynch”) και NBG International ορίσθηκαν Managers για την διάθεση των μετοχών. Οι Citigroup και Merrill Lynch ενεργούν ως διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (bookrunners).

Σημειώνεται, ότι η Petroshares Limited η οποία ελέγχεται από την Motor Oil Holdings (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) κατέχει ποσοστό 16,4% των δικαιωμάτων ψήφου της Motor Oil.

Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Motor Oil Holdings, ανέρχεται σε 67,40%, συμπεριλαμβανόμενων των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει μέσω των εταιριών: α) Petroshares Limited , ήτοι 16,4%, και β) Petroventure Holdings LTD, ήτοι 51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v