Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Mέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 305.832,77 ευρώ, ενέκρινε η γ.σ. της Ικτίνος. Η εταιρία προσδοκά για το 2002, αύξηση του τζίρου κατά 20% και των κερδών κατά 15%.

Ικτίνος: Mέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή
Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 305.832,77 ευρώ από κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας ακινήτων και υπόλοιπου κερδών, ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Ικτίνος Ελλάς.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης, τη μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και της ονομαστικής αξίας των μετοχών σε ευρώ και αύξηση της ονομαστικής αξίας αυτών από 0,59σε 0,62 ευρώ ανά μετοχή.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Ευάγγελος Χαϊδάς, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στους μετόχους, τα επιτεύγματα της εταιρίας κατά το 2001 και του στόχους της για το 2002.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι, για 27 χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρία συνέχισε και το 2001 την σταθερή ανοδική πορεία και αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 12% και τα κέρδη κατά 5% περίπου, επιβεβαιώνοντας τις ε[πιλογές της διοίκησης που είναι αφενός η καταξιώση στο κλάδο του μαρμάρου σαν leader της διεθνούς αγοράς και αφετέρου η δραστηριοποίηση της στο real estate.

Στο τομέα του real estate, μέσω της θυγατρικής της, Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική, προχωράει στην υπόλοιπη της τουριστική επένδυση στον Ορμο Φανερωμένης Σητείας. Ηδη έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών και αναμένονται να ολοκληρωθούν οι χωροθετήσεις εντός του 2002. Η έναρξη των οικοδομικών εργασιών προβλέπεται εντός του 2003. Επίσης, πρροβλέπονται να κατασκευαστούν Ξενοδοχείο πολυτελείας κλασικού τύπου ΑΑ 350 δωματίων, Συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων, Κέντρο θαλασσοθεραπείας, Μαρίνα τουριστικών σκαφών και οικιστικές περιοχές.

Τέλος, ο στόχος της εταιρίας για το 2002 είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20% και η αύξηση των κερδών κατά 15% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v