Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin FG: Τι ειπώθηκε στο conference call

Στο στάδιο των αρχικών συζητήσεων με δύο εναλλακτικούς εγχώριους στόχους βρίσκεται η Marfin Financial Group, όπως προέκυψε από το χθεσινό conference call με αφορμή την εξέλιξη της απόκτησης του 31,55% από την Dubai. Τι είπε ο κ. Α. Βγενόπουλος για Εγνατία, συνέργιες.

Marfin FG: Τι ειπώθηκε στο conference call
Στο στάδιο των αρχικών συζητήσεων με δύο εναλλακτικούς εγχώριους στόχους βρίσκεται η Marfin Financial Group, όπως προέκυψε από το χθεσινό conference call με αφορμή την εξέλιξη της απόκτησης του 31,55% από την Dubai. Αν και συγκεκριμένες πληροφορίες για το μέγεθος των στοχων δεν υπήρξαν, η διοίκηση επανέλαβε πως το ενδιαφέρον ισχύει κυρίως για ”μεσαίες” τράπεζες.

Σύμφωνα με τα πρωινά reports των ΑΧΕ, ο κ. Α. Βγενόπουλος χαρακτήρισε την εβδομάδα αυτή αποφασιστικής σημασίας για την Εγνατία, καθώς όπως είπε, περιμένει να υπάρξει προσφορά εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού από την BBVA. Αν και η Marfin εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την τράπεζα, σε περίπτωση που η προσφορά της BBVA είναι ελκυστική, μπορεί να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την Εγνατία, αποκομίζοντας ”ζουμερά” κεφαλαιακά κέρδη και χρησιμοποιώντας τα για άλλες κινήσεις.

Όπως είπε ακόμη ο ισχυρός άνδρας της Marfin, το ποσοστό του 31,55% που πουλήθηκε στην Dubai προήλθε από 10 στρατηγικούς Έλληνες μετόχους και από 5 ξένους. Για το ίδιο το deal ο επικεφαλής του ομίλου είπε πως η Marfin θα επιδιώξει τις συνέργιες κυρίως σε επίπεδο τραπεζικών εργασιών, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε στην Dubai θα παραχωρηθούν θέσεις στο Δ.Σ.

Η HSBC αναφερόμενη μέσα απο το πρωινό της report στα κριτήρια βάσει των οποίων η Marfin προχωρά σε εξαγορές, επισημαίνει τη διαφαινόμενη πρόθεση της διοίκησης να πάρει αποστάσεις από τις προϋποθέσεις που είχε αρχικά θέσει καθιστώντας αυτές ελαστικότερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v