Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Τα σχέδια του ομίλου για την ενέργεια

Στα επιχειρησιακά σχέδια του ομίλου για τον τομέα της ενέργειας αναφέρθηκε η διοίκηση της Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης στην ΕΘΕ, σημειώνοντας ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση για άδεια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα ισχύος 600 MW, αλλά και να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για λιγνιτικό ορυχείο.

Μυτιληναίος: Τα σχέδια του ομίλου για την ενέργεια
Στο επιχειρησιακό σχέδιο σχετικά με τον τομέα της ενέργειας, αλλά και στις προοπτικές του ομίλου αναφέρθηκε η διοίκηση της Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια χθεσινής (20 Μαρτίου) παρουσίασης σε θεσμικούς επενδυτές.

Η διοίκηση της Μυτιληναίος επισήμανε πως ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση για άδεια παραγωγής ενέργειας µε άνθρακα 600 MW, ενώ, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, συμπλήρωσε ότι θα λάβει µέρος και στον διαγωνισµό για ένα από τα δύο λιγνιτικά ορυχεία που θα προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που ο όμιλος αποκτήσει κάποιο λιγνιτικό ορυχείο, σχεδιάζει τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας ισχύος 300 MW.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει ότι όσον αφορά στην Αλουµίνιον της Ελλάδος, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η παραγωγή αλουμινίου για το 2006 έχει σχεδόν αντισταθμιστεί, ενώ προσέθεσε ότι κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με τη ΔΕΗ αναφέρθηκε ότι ο όμιλος δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία για νέα σύμβαση με τιμές υψηλότερες από τις τρέχουσες, ενώ, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η διοίκηση του ομίλου συμπλήρωσε πως είναι πιθανό το θέμα να λάβει νομικές διαστάσεις.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, εξετάζεται η μεταφορά της ιδιαίτερα κερδοφόρου σύμβασης που σχετίζεται με το αλουμίνιο από την κατά 100% θυγατρική Μυτιληναίος Finance στην Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Όσον αφορά στις κινήσεις μείωσης κόστους που υλοποιεί ο όμιλος στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε –σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ– ότι θα ανακοινώσει τα ακριβή ποσά που θα έχουν εξοικονομηθεί από το πρόγραμμα παράλληλα με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του 2006.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε οφέλη από το πρόγραµµα(σύµφωνα µε τη διοίκηση έχουν ήδη εντοπιστεί περικοπές κόστους ύψους 26 εκατ. ευρώ, ενώ το πιο συντηρητικό σενάριο προβλέπει συνολικά ετήσια οφέλη ύψους 30 εκατ. ευρώ) δεν έχουν συµπεριληφθεί στις εκτιµήσεις της εταιρίας για το 2006.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ο όµιλος έχει σηµαντικές δυνατότητες δανεισµού για µελλοντικές εξαγορές, δεδοµένου ότι το σύνολο των κεφαλαίων ανέρχεται στα 1,17 δισ. ευρώ, ενώ η καθαρή δανειακή θέση του οµίλου είναι µόλις 66 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τη ΜΕΤΚΑ και όπως αναφέρει η Εγνατία Finance, η διοίκηση του ομίλου επισήμανε ότι η συμφωνία με τον στρατηγικό επενδυτή για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΕΤΚΑ εξελίσσεται ικανοποιητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v