Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Εργο για την Daimler Chrysler Bank

Tην κεντρική τραπεζική πλατφόρμα SPECTRUM, της Profile επέλεξε η Τράπεζα Daimler Chrysler Bank, προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εργασιών χρηματοδότησης και την αυτοματοποίηση όλων των διεργασιών του consumer lending στην Ελλάδα και την Πολωνία.

Profile: Εργο για την Daimler Chrysler Bank
Tην κεντρική τραπεζική πλατφόρμα SPECTRUM, της Profile επέλεξε η Τράπεζα Daimler Chrysler Bank, προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εργασιών χρηματοδότησης και την αυτοματοποίηση όλων των διεργασιών του consumer lending στην Ελλάδα και την Πολωνία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την Profile η υιοθέτηση του συστήματος σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της, όσον αφορά στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε μεγάλες εταιρίες του διεθνούς χρηματοοικονομικού χώρου.

Σημειώνεται, πως η Daimler Chrysler Bank δραστηριοποιείται σε 39 χώρες σ’ όλον τον κόσμο και προσφέρει ευρύ φάσμα υπηρεσιών καταθετικών και δανειακών προϊόντων στους πελάτες και συνεργάτες του δικτύου της DC σε όλον τον κόσμο, όπως ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες χρηματοδότησης, προϊόντα leasing, διαχείριση στόλου, κοκ.

Στην Ελλάδα οι δραστηριότητες της Τράπεζας θα ξεκινήσουν ως το τέλος του 2006.

Η λύση της Profile βασίζεται στο σύστημα υποστήριξης τραπεζικών εργασιών SPECTRUM και στο σύστημα διαχείρισης σχέσεων ΝΟUS CRM και εξυπηρετεί, με ολοκληρωμένο τρόπο, το πλήρες φάσμα αναγκών της Τράπεζας.

Ξεκινώντας από την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων πελατών, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας, την χορήγηση και διαχείριση των δανείων, την διαχείριση των ανεξόφλητων, των εγγυήσεων, την διαχείριση των σχέσεων της DCB με τους συνεργάτες της, κλπ μέχρι την λογιστικοποίηση και την σύνταξη των κανονιστικών αναφορών προς τις Κεντρικές Τράπεζες της Ελλάδας και της Πολωνίας.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πλαίσιο ταυτόχρονων αναφορών των ίδιων στοιχείων για διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά νομίσματα και προδιαγραφές λογιστικοποίησης ανά χώρα.

Δεδομένων των αναγκών λογιστικοποίησης των στοιχείων, που παρουσιάζουν σημαντική διαφοροποίηση καθώς οι δυο χώρες έχουν διαφορετικά λογιστικά πρότυπα (Ελληνικά λογιστικά πρότυπα & IAS), το σύστημα θα διασυνδεθεί πλήρως με το ERP της SAP που χρησιμοποιεί η Τράπεζα, για την τήρηση των λογιστικών της βιβλίων.

Τονίζεται, πως μεταξύ των κριτηρίων που καθόρισαν την επιλογή του SPECTRUM και του ΝΟUS CRM της Profile, από την DCB είναι οι διεθνοποιημένες προδιαγραφές της Λύσης που διασφαλίζουν την εύκολη εθνικοποίηση για τις διάφορες χώρες που δραστηριοποιείται η Τράπεζα όπως και η εξαιρετικά υψηλή παραμετροποίηση, που σε συνδυασμό με τα εργαλεία Χρήστη που προσφέρονται διασφαλίζουν για την Τράπεζα τον μέγιστο βαθμό αυτονομίας και ανεξαρτησίας από προμηθευτές κατά την λειτουργία του συστήματος.

Ακόμα, εκτιμήθηκε η πληρότητα των λειτουργικών προδιαγραφών, που σε συνδυασμό με την αξιοποίηση μεθοδολογιών work-flow δημιουργούν ένα πραγματικά paperless περιβάλλον επεξεργασίας και τέλος η αρχιτεκτονική και η τεχνολογική υποδομή της λύσης που διασφαλίζει στην Τράπεζα πρακτικά απεριόριστη οριζόντια και κάθετη επεκτασιμότητα με οικονομικές επιλογές όσον αφορά στο κόστος του τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v