Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: ”Megadeal” με αραβικά κεφάλαια

Στις πληροφορίες για μεταβίβαση ποσοστού (της τάξεως του 30%) σε αραβικά κεφάλαια σχετιζόμενα με το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποδίδεται η ισχυρή άνοδος της μετοχής MFG. ”Ουδέν σχόλιο” απο κύκλους της διοίκησης.

MFG: ”Megadeal” με αραβικά κεφάλαια
Με σημαντική άνοδο της τάξεως του 8,5% έκλεισε η μετοχή της Marfin Financial Group, καθώς οι πληροφορίες ότι επίκειται ”μεγάλο deal” έκαναν τον κύκλο της αγοράς.

Για το θέμα αυτό το euro2day.gr επικοινώνησε το μεσημέρι με κύκλους της διοίκησης της MFG, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν, απαντώντας ”ουδέν σχόλιο”.

Σύμφωνα πάντως με απογευματινές πληροφορίες από την αγορά, επίκειται η επίσημη ανακοίνωση συμφωνίας, επί τη βάσει της οποίας, ποσοστό της τάξεως του 30% της Marfin Financial Group πρόκειται να μεταβιβαστεί, σε τιμή πέριξ των 25 ευρώ, σε ”στρατηγικό επενδυτή”, ο οποίος θα είναι μεγάλος χρηματοοικονομικός οργανισμός, άμεσα σχετιζόμενος με το αραβικό κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, πρόκειται για την Dubai Investments Corporation, μέτοχος της οποίας είναι και το ίδιο το κράτος των ΗΑΕ, με πολυσχιδείς δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή και ευρύτερα.

Στη περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, όπως αναμένεται, πρόκειται για συμφωνία εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, όχι μόνον για τους μετόχους της συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά και ευρύτερα, όσον αφορά την ελκυστικότητα της χώρας μας για επενδύσεις αραβικών κεφαλαίων, σε μια περίοδο που εμφανίζεται τάση ενίσχυσης της επένδυσης κεφαλαίων της πετρελαιοπαραγωγικής αυτής περιοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v