Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ο όμιλος Λάτση ενίσχυσε τη συμμετοχή του

Στον όμιλο Λάτση κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ”πακέτο” 3.279.230 μετοχών (1% του μετοχικού κεφαλαίου) της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια.

ΕΛΠΕ: Ο όμιλος Λάτση ενίσχυσε τη συμμετοχή του
Στον όμιλο Λάτση κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ”πακέτο” 3.279.230 μετοχών (1% του μετοχικού κεφαλαίου) της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω του ΧΑ.

Το ίδιο ακριβώς ”πακέτο” πέρασε χθες - Τρίτη- μέσω του ΧΑ, καθώς ”μεγάλος ξένος επενδυτής” πούλησε τις συγκεκριμένες μετοχές στην τιμή των 10,53 ευρώ ανά τεμάχιο με τη μεσολάβηση της ΚΑΠΑ Χρηματιστηρικής σε άλλο ”μεγάλο ξένο”.

Σήμερα ο όμιλος Λάτση απέκτησε το συγκεριμένο ”πακέτο” στην τιμή των 11,02 ευρώ ανά μετοχή.

Ο όμιλος Λάτση (μέσω της Paneuropean Oil & Industrial Holdings), ελέγχει το 33,158% των ΕΛΠΕ, και βάσει συμφωνίας με το δημόσιο από το 2008 και μετά η διοίκηση δεν θα διορίζεται από το Δημόσιο, αλλά θα εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

To Ελληνικό Δημόσιο κατέχει στα ΕΛΠΕ συνολικό ποσοστό 35,50% το οποίο αναλύεται στην άμεση συμμετοχή 27,48% και στο υπόλοιπο 8,02% που είναι μέσω της ελεγχόμενης εταιρίας ΔΕΚΑ.

Η σημερινή κίνηση φαίνεται ότι εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου για ενίσχυση της θέσης στα ΕΛΠΕ και διεύρυνσης του ποσοστού, στοχεύοντας στον έλεγχο του management.

Χρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v