Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Bonus σε 1.200 στελέχη - αντίδραση Παπανδρέου

Αυξήσεις στο επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.200 εργαζόμενους του ΟΤΕ αποφάσισε να χορηγήσει η διοίκηση του Οργανισμού. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από μελέτες των εταιριών KPMG, HAY, από τις οποίες προέκυψε ότι οι αμοιβές στελεχών στις θέσεις ευθύνης ήταν χαμηλότερες από αυτές που δίνουν οι αντίστοιχες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

ΟΤΕ: Bonus σε 1.200 στελέχη - αντίδραση Παπανδρέου
του Σταμάτη Ζαχαρού

Αυξήσεις στο επίδομα θέσης ευθύνης (bonus) σε 1.200 εργαζόμενους του ΟΤΕ αποφάσισε να χορηγήσει η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την άποψη της διοίκησης, η απόφαση ελήφθη έπειτα από μελέτες των εταιριών KPMG, HAY, από τις οποίες προέκυψε ότι οι αμοιβές στελεχών στις θέσεις ευθύνης ήταν χαμηλότερες από αυτές που δίνουν οι αντίστοιχες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, προϊστάμενοι κεντρικών και περιφερειακών διευθύνσεων θα λαμβάνουν επίδομα ύψους 2,5 χιλ. ευρώ μηνιαίως, αντί 1.766 ευρώ που λάμβαναν μέχρι σήμερα, οι υποδιευθυντές +720 από 1.286 και οι τμηματάρχες 710 από 536.

Σύμφωνα με στέλεχος του ΟΤΕ, ”οι αυξήσεις αυτές δίνονται προκειμένου να υπάρξουν μισθοί που θα είναι αντίστοιχοι με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, ώστε ο ΟΤΕ να μπορεί να προσλαμβάνει στελέχη που θεωρούνται ικανά με μισθούς ανταγωνιστικούς σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου”.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις φαίνεται ότι είναι οι πρώτες από μία σειρά άλλων που θα δοθούν στα συγκεκριμένα στελέχη, καθώς οι μισθοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκλίνουν με τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα εντός τριετίας.

- Σκληρή κριτική Παπανδρέου

Στο θέμα των bonus αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Βουρλούμη, τονίζοντας ότι ”μια μέρα πριν από τη γενική απεργία, και ο ο πρόεδρος του ΟΤΕ μοιράζει μπόνους - αυξήσεις στα δικά του στελέχη, ενώ απαιτεί μισθούς ”απογραφής” από τους εργαζόμενους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v