Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Προς συνεργασία με Vivendi Water

Την απόφαση του δ.σ. της ΕΥΔΑΠ για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τη Vivendi Water, θυγατρική της Vivendi Environnement, ανακοίνωσε στη γ.σ. ο Ελ. Τζέλλας. Η συμφωνία προβλέπει την κοινή δραστηριοποίηση σε Βαλκάνια - Μεσόγειο στην ύδρευση και την αποχέτευση.

ΕΥΔΑΠ: Προς συνεργασία με Vivendi Water
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την εταιρία Vivendi Water, θυγατρική της Vivendi Environnement, ανακοινώθηκε στη γ.σ της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει προηγούμενο δημοσίευμα του Euro2day.gr, το οποίο έκανε λόγο για ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναλύοντας ταυτόχρονα τη θέση της Vinendi για το ενδεχόμενο στρατηγικής συμμετοχής στην ΕΥΔΑΠ.

Η συνεργασία των δύο εταιριών, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Ε. Τζέλλας, αφορά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η συνεργασία αυτή, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, μεταξύ των οποίων η από κοινού σύσταση εταιριών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης σε ομοειδείς εταιρίες άλλων χωρών, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, συμμετοχής σε ομοειδείς επιχειρήσεις κλπ.

Οι χώρες στις οποίες θα δραστηριοποιηθούν από κοινού οι δύο εταιρίες είναι οι Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα, Αίγυπτος και Λιβύη.

Επίσης, κατά τη γ.σ εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 75 δραχμών (0,22 ευρώ) ανά μετοχή, έναντι 72 δραχμών του 2000 (αύξηση 4,17%).

Το 2001, επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τζέλλας, αποτελεί το έτος ολοκλήρωσης του πρώτου τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΥΔΑΠ, που είχε συνταχθεί ενόψει και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Οι προσπάθειες της εταιρίας επικεντρώθηκαν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της, την ουσιαστική βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πελάτες της και την ολοκλήρωση σύγχρονων συστημάτων πληροφορικής στο σύνολο των λειτουργιών της.

Ειδικότερα, στον τομέα της ύδρευσης, έγιναν σημαντικά έργα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μεταφοράς νερού από τους ταμιευτήρες στις Μονάδες Επεξεργασίας, τον εντοπισμό και την επισκευή των διαρροών του δικτύου πόλης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών πόσιμου ύδατος και τη διατήρηση της άριστης ποιότητας του πόσιμου νερού.

Στον τομέα της αποχέτευσης, ολοκληρώθηκε η καταγραφή του μεγαλύτερου τμήματος του δικτύου, που παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησής του, αναβαθμίσθηκε ο εξοπλισμός και άρχισε η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ελέγχου και επισκευής του δικτύου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ελευθέριος Τζέλλας αναφέρθηκε, τέλος, στην ιδιαίτερη σημασία, που αποδίδει η εταιρία στην ανάπτυξη του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Ήδη, στη Ψυττάλεια λειτουργεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το βιοαέριο της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων, με ετήσιο οικονομικό όφελος της τάξης των 700.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει - ήδη - εγκριθεί η επιδότηση κατά 40% της κατασκευής νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 42 MW. Το συνολικό κόστος αυτών των επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ ανέρχεται στο ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του 2001, τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 3,8%, ενώ τα συνολικά έσοδα της ΕΥΔΑΠ αυξήθηκαν κατά 12,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v