Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Σχολιασμός δημοσιεύματος

Διευκρινίσεις με αφορμή το δημοσίευμα της ”Εξπρές” της 9/3/2006 με τίτλο ”Έτοιμο το καλοκαίρι το ξενοδοχείο Σιθωνία στο τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς”, στο οποίο εμπεριέχονται σχόλια για την απολογία του Προέδρου του Ομίλου κ. Κων/νου Στέγγου στον 19ο Ανακριτή Αθηνών, παρέχει με ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.

Τεχνική Ολυμπιακή: Σχολιασμός δημοσιεύματος
Διευκρινίσεις με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Εξπρές” της 9/3/2006 με τίτλο ”Έτοιμο το καλοκαίρι το ξενοδοχείο Σιθωνία στο τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς”, στο οποίο εμπεριέχονται σχόλια για την απολογία του Προέδρου του Ομίλου κ. Κων/νου Στέγγου στον 19ο Ανακριτή Αθηνών, παρέχει με ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.

Ειδικότερα, η εταιρία διευκρινίζει τα ακόλουθα:

”Πράγματι, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Ολυμπιακής κ. Κων/νος Στέγγος, κλήθηκε σε απολογία από τον 19ο Ανακριτή Αθηνών. Για το θέμα όμως αυτό, η Τεχνική Ολυμπιακή στις 31/1/2006, σχολιάζοντας τότε σχετικά δημοσιεύματα, ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου τα ΜΜΕ και το επενδυτικό κοινό, στο οποίο και πάλι αναφερόμαστε.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε, ότι το τίμημα για την αγορά του συγκροτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ καλύφθηκε με ποσά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Όμως, μέχρι να πραγματοποιηθεί η αύξηση, η εταιρεία, λόγω ασφυκτικών προθεσμιών για την εξαγορά των εταιρειών ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και NEWMARK HOMES, χρειάσθηκε:

Πρώτον, δάνειο από την ALPHA BANK, για την κάλυψη του οποίου η τράπεζα χρησιμοποίησε 19,08 δισεκατομμύρια δραχμές από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Κων/νου Στέγγου στην ίδια Τράπεζα.

Δεύτερον, δάνειο από την BANK OF AMERICA, αφενός για την κάλυψη μέρους του τιμήματος εξαγοράς του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, ύψους δρχ. 2,528 δισ, αφετέρου για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της NEWMARK HOMES στις Η.Π.Α. ύψους δρχ. 16,481 δισ, ήτοι συνολικά δρχ. 19,009 δισ.

Για την κάλυψη και αυτών των δανείων, ο κ. Κ. Στέγγος κατέθεσε στην ως άνω Τράπεζα ως εγγύηση, σε δεσμευμένο λογαριασμό, προσωπικά του χρήματα ύψους δρχ. 19,26 δισ. Τρίτον, δάνειο από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ύψους δρχ. 5 δισ, επίσης για την εξαγορά της NEWMARK HOMES, ως εγγύηση του οποίου και πάλι δεσμεύτηκαν ισόποσα προσωπικά χρήματα του κ. Κ. Στέγγου στην Τράπεζα αυτή.

Η εξόφληση των δανείων αυτών έγινε στις 25/1/2000 με χρήματα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τεχνικής Ολυμπιακής που κατέθεσε ο κ. Κ. Στέγγος για τη συμμετοχή του στην εν λόγω αύξηση.

Τονίζουμε ότι η έναρξη της διαδικασίας συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν στις 21/1/2000 με λήξη 1/3/2000 και ο κ. Κ. Στέγγος μετείχε με το ποσό των δρχ. 43,53 δισ. τις πρώτες κιόλας ημέρες (25/1/2000), αντί να μετάσχει την τελευταία ημέρα, όπως προφανώς συνέφερε οικονομικά τον ίδιο, με αποτέλεσμα αυτός μεν να χάσει τους τόκους επί του παραπάνω ποσού για 36 ημέρες, αντιστοίχως δε, η Τεχνική Ολυμπιακή, να κερδίσει τόκους για τις ίδιες ημέρες από την ενωρίτερη αποπληρωμή των ως άνω δανείων, ύψους δρχ 484 εκ.

Μετά την απολογία του κ. Κ. Στέγγου στον ανακριτή, ομόφωνα δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, όπως άλλωστε έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο στις 20/2/2006. Επίσης, στο εν λόγω δημοσίευμα, αναγράφεται εσφαλμένως, ότι το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε και του Προέδρου αυτής κ. Κων/νου Στέγγου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε ανέρχεται περίπου σε 92%, αντί του ορθού 85,07%”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v